17.12.2016, 10:56 UTC
(17.12.2016, 10:15 UTC)Clint Farloon napisał(a): Tak zapytam, bo to moje pierwsze podejście do tej gry. Gdzie zacząć i jaka postać sprawi mi na początek najmniej kłopotów? Gra F2p, jak mi się spodoba to pewnie zrobię upgrade do pełnej wersji.
Jeśli chodzi o wybór rasy nie ma ona znaczenia poza niektórymi skillami elitarnymi. Zrobię małe zestawienie chodzi tylko o pve w które gram.
Warrior - Dość prosty do gry solo i lvlowania, wbrew pozorom trudniejszy na instancjach, bo szklany, potrzebuje wtedy supporta
Guardian - Klasa Supportowa, łatwa do gry solo ale niski dps, najlepszy support na instancjach
Ranger - Najłatwiejsza klasa do lvlowania, nie lubiana na instancjach z braku jakichś mega mocnych skilli, jako jedyna ma walczącego peta, ale on jest dobry tylko do levelowania (na instancjach nie ma znaczenia)
Mesmer - Mega fajna klasa do gry ale dość trudna do ogarnięcia dla nowicjusza, dobra w tym i w tym, ale wymaga nauki (to coś w rodzaju iluzjonisty), jak ogarniemy staje się bardzo przyjemna w grze
Elementalista - Moja ulubiona klasa więc nie mogę być obiektywny ale i tak napiszę, dps, aoe, crow control, szkło, posiada najwiecej aktywnych skilli w grze (używamy o 10 skilli więcej niż pozostałe klasy), przez to jest mega elastyczna ale też trudna do gry, z racji, że używamy masy skilli jest to tez bardzo dynamiczna klasa
Inżynier - Taka klasa "środka" nie jest jakoś specjalnie trudna do gry ale też nie wymiata. Ma bardzo fajny miotacz ognia, którym super się gra z racji na mocne aoe i nabijanie combosów.
Thief - tutaj się nie wypowiem, dla mnie bardzo cieżka do gry i to jedyna klasa której nie ogarniam zupełnie. Znam za to ludzi którzy go świetnie ogarniają i im się przyjemnie gra. Uwielbiana na instancjach dzięki domkowi.
Necro - Tak jak mesmer - klasa dość specyfiiczna w grze, ta opiera się na nakładaniu klątw i "zarządzaniu nimi" podczas walki, co czyni ją dość trudną do gry, ale niesamowicie fajną po ogarnięciu
Reasumując:
Czysta Łatwość = Warrior, Ranger
Średnio Łatwość = Inżynier, Guardian
Średnio Trudność, Bardzo Fajność = Necro, Ele
Dużo Trudność, Bardzo Fajność = Thief, Mesmer
(17.12.2016, 10:30 UTC)Deestruktor napisał(a): hmmm.... to ja chyba zainstaluje
Zapraszamy do bigosu
Pamiętajcie, żeby dodać mnie do znajomych Piotr.4136 i wysłać wiadomość o zaproszenie do Bigosu!