13.12.2016, 08:13 UTC
A ja się cały czas zastanawiam, po obejrzeniu kilu streamów, do czego to może być przydatne. Oglądanie się tym jest chyba jeszcze bardziej uciążliwe niż jakimkolwiek headtracker'em. W HT kręcisz głową ale oczy trzymasz w monitorze a w przypadku tobiego każdy ruch gałek ocznych powoduje zmianę pozycji obserwowanego obiektu... Także jedyne co mi przychodzi do głowy to szybkie namierzanie celu wzrokiem, jeśli gra pozwala np najechać myszką na cel i zalokować go lub jeśli symulator ma wirtualny kokpit to wzrokiem wybierać i przełączać/obsługiwać kokpit.
Ktoś mnie wyprowadzi z błędu lub na terenie wawy miał by możliwość wypożyczenia na kilka dni?
Co innego eye tracker zintegrowany z goglami VR bo poza powyższymi zastosowaniami może być użyty do manipulacji DOF przez engine gry, która by wiedziała na czym gracz skupia wzrok i co powinno być wyostrzone a co rozmyte...
Ktoś mnie wyprowadzi z błędu lub na terenie wawy miał by możliwość wypożyczenia na kilka dni?
Co innego eye tracker zintegrowany z goglami VR bo poza powyższymi zastosowaniami może być użyty do manipulacji DOF przez engine gry, która by wiedziała na czym gracz skupia wzrok i co powinno być wyostrzone a co rozmyte...
...intrygujący jak łechtaczka w miejscu pępka...
![[Obrazek: image.php?u=46096&type=sigpic&dateline=1446680040]](https://forums.frontier.co.uk/image.php?u=46096&type=sigpic&dateline=1446680040)