12.12.2016, 18:51 UTC
(12.12.2016, 18:32 UTC)GutenbergPL napisał(a): Pueblo, nie licz w funtach, nie mieszaj dwóch systemów walutowych, nie bądź Pewexem.Downgrade to często głupie działanie producenta który wziął kasę od Sony/Microsoftu żeby nie było wielkich różnic (Watch Dogs). Czasami wynika też z lenistwa. Tworzą grę na konsolę a później port na PC. Wygląda to z reguły słabo ale powód jest prosty - jest to łatwiejsze, tańsze i szybsze. To że nie robi się na odwrót jest spowodowane przez graczy. Ilu ludzi piraci gry? Wystarczajaco by według tabelek w Excelu gra na konsole była bardziej opłacalna. Sam downgrade nie jest winą konsoli jako platformy.
Tak naprawdę, ja na konsolach się nie znam, ale wielokrotnie trafiałem na informacje że zrobili downgrade wersji PC, bo cośtam cośtam na konsoli gorzej wyglądało... teraz piszesz, że właściwie to jest odwrotnie.
A porównaj cenę GTX 970 i konsoli generacje niżej(nie wiem jaka to będzie) niż to Pro.... teraz się zgadza?
I jakoś tego nie widzę, 4K.... wyrażenie "może uciągnąć" jakoś mnie nie przekonuje. Ciągnie? Są takie produkcje na rynku?
Tak samo jak nie przekonuje mnie 4K, bo jakość nie polega tylko na rozdzielczości.
A co do graczy, już napisałem, ale powtórzę: charakter gier na konsole vs charakter gier na blaszaka. To najlepszy wyznacznik.
I nie sądzę, aby któraś grupa była lepsza, a któraś gorsza.
To że jeden lubi boks i rugby, a drugi szachy, nie świadczy o tym że pierwszy jest bezmózg a drugi ułomek fizyczny.
Co do gier w 4k Jest ich mało ale ta konsola jest na rynku dopiero miesiąc. Nie wymagalbym cudów na razie ale warto zauważyć że jest