X-52 pro produkowane jeszcze przez Saiteka były bardzo dobre. Wiem bo miałem takie dwa które sprzedałem i z tego co mi wiadomo oba jeszcze mimo, że mają znacznie więcej niż 5 lat nadal działają. Po przejęciu przed Mad Catza jakość bardzo spadła (problemy X-55), teraz niby kupił markę Logitech ale nie wiem czy coś z tym zdążyli zrobić.
Jeśli to ma być "na wypasie" to chyba warto spojrzeć w kierunku Thrustmaster Hotas Warthog.
Wówczas należy zakupić (brak drążka skrętnego) jeszcze pedały/orczyk ale na "pełnym wypasie" (Warthog + orczyk MFg Crosswind lub Slaw Pedals) ciężko zmieścić się w budżecie na poziomie 3 tys PLN
ps.
Zamiast topowych orczyków można kupić jakieś Saiteki lub CH Products i też będzie super (w kwocie 2 tys PLN)
Jeśli to ma być "na wypasie" to chyba warto spojrzeć w kierunku Thrustmaster Hotas Warthog.
Wówczas należy zakupić (brak drążka skrętnego) jeszcze pedały/orczyk ale na "pełnym wypasie" (Warthog + orczyk MFg Crosswind lub Slaw Pedals) ciężko zmieścić się w budżecie na poziomie 3 tys PLN

ps.
Zamiast topowych orczyków można kupić jakieś Saiteki lub CH Products i też będzie super (w kwocie 2 tys PLN)
![[Obrazek: ICnDx3E.png]](http://i.imgur.com/ICnDx3E.png)