09.12.2016, 19:26 UTC
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 09.12.2016, 19:42 UTC przez Kyokushin.)
(09.12.2016, 16:08 UTC)CYJAN3K napisał(a): Jeśli już to pad jest do grania a klawiatura jest do wszystkiego. Pad został stworzony do grania a nie od wszystkiego. Klawiatura została stworzona do pisania, nie do grania. Cały czas piszesz ze klawiatura jest lepsza bo ma więcej przycisków. Bo nie jest padem. Już to widzę jak grasz w dooma, Watch dogs itp przy pomocy myszki która ma 12 guzików. Wracając do upraszczania - wersja na xboxa one(w dodatku słabsza konsola niż ps4) istnieje od dawna. Czemu teraz pojawiają się obawy o konsole?
Pad jest do grania we wszystko, i generalnie dobrze się nim gra tylko w platformówki, natomiast jest uniwersalny, i po ubetonowieniu interfejsu da się na nim grać w różne rzeczy.
Gdzie napisałem że klawiatura jest lepsza bo ma więcej przycisków?
Otóż nigdzie. Nie napisałem też że jest lepsza. Napisałem coś innego

(09.12.2016, 16:06 UTC)Tesu napisał(a):(09.12.2016, 15:43 UTC)Kyokushin napisał(a): Dzieci i studenci (a przynajmniej wielu) nie pracują.
Ludzie o których mówisz, to ludzie z którymi gram, do których się posiadacze konsol na tym forum zaliczają.
Pozostali to Ci, o których ja mówię. Biznes robi się pod większość.
Dowody, Panie, konkretne dowody. Bo poki co to nic na poparcie tezy o tej "pozostalej wiekszosci" o inteligencji malpy nie przedstawiles. Za to wydestylowales z tej wiekszosci elitarna grupe ludzi, ktorzy od malpy sa madrzejsi i dlatego (?) z nimi grasz.A dokument zalinkowany wczesniej przez Pueblosa wskazuje, iz srednia wieku gracza to ok. 35 lat. Playstation mialo swoja premiere na Zachodzie w 1995 roku, nie sadze, zeby ludzie majacy wtedy 14 lat nie mieli jakiejkolwiek stycznosci z wydanymi na kompach tytulami typu Warcraft, Settlers, DOOM, TIE Fighter, Command & Conquer, Dark Forces, Heretic, System Shock, Pirates!, Sim City i Cywilizacja...
Obawiam się że statystyk IQ wśród graczy konsolowych nikt nie robi (bo i pewnie nie ma poco ) W statystykach Pueblo tego nie ma. Ewentualnie robią koncerny, ale raczej ich nie publikują

Styczność pewnie i mieli, ale często słabo im szło granie w to. Z moich lat, Ci którzy nie ogarniali CC, Frontiera, Cywilizacji, Warcrafta, Tie Fightera, Settersów, Sim City, to najczęściej byli później posiadaczami "plejaka", i tak już zostało. A ci którzy ogarniali, to różnie.
Byli też tacy, co ogarniali, a nie lubili, i woleli plejaka, bo woleli tamte gry.
Żeby to nie zabrzmiało tak, że ludzie są różni, równi i w ogóle, to dodam że nie są, i dystrybucja wyglądała tak że większość nie ogarniała trudnych gier, więc cisnęli w pykawki, które nie były dla nich frustrujące, a i zawsze można było się przy nich zrelaksować.
Z tego że średnia to 35 lat, nie wynika absolutnie nic. Średnio pies i jego Pan mają po 3 nogi.

.png)