Czy konsole są dla dzieci? Czy pecetowcy są bardziej dojrzałymi graczami?
(09.12.2016, 15:43 UTC)Kyokushin napisał(a):
(09.12.2016, 14:27 UTC)Tesu napisał(a): Gry konsolowe nie sa robione dla ludzi, ktorzy nie ogarniaja rzeczy bardziej skomplikowanych. Sa robione dla ludzi, ktorzy po ciezkim dniu/tygodniu chca sobie orzyjemnie pograc w szybka, dajaca sporo funu produkcje. To ze Tobie i mnie duzo funu daje granie na dzoju w ED, robienie CG i gaworzenie sobie w tym czasie na TS wcale nie oznacza, ze osoba grajaca na konsoli w Dark Souls, Gears of War czy The Last of Us bawi sie gorzej. Tym bardziej, ze tak jak wspomnialem wiele osob na Zachodzie to graczy multiplatformowi ktorzy mecze w COD na XOne graja na zmiane z pojedynkami w LoL na PC.

Dzieci i studenci (a przynajmniej wielu) nie pracują.
Ludzie o których mówisz, to ludzie z którymi gram, do których się posiadacze konsol na tym forum zaliczają.
Pozostali to Ci, o których ja mówię. Biznes robi się pod większość.

Mi nigdy nie dawało funu robienie CG Smile

(09.12.2016, 14:34 UTC)CYJAN3K napisał(a):
(09.12.2016, 13:48 UTC)Kyokushin napisał(a): I to co piszę nikogo nie obraża. Piszę jak jest.

"...Małpa nauczy się perfekcyjnie używać pada (tak domniemam), ale z klawiaturą będzie miała już problem, nie będzie rozumieć o co chodzi..."

" ...Te konsole są zrobione pod ludzi którzy nie ogarniają rzeczy bardziej skomplikowanych..."

Sam fakt że używasz coś czego małpa nie  ogarnie nie powoduje że to jest dobre, a tym bardziej lepsze. Używasz czegoś skomplikowanego. To tak jakby mówić że jest się inteligentnym bo pamięta się 3 wzory z fizyki i potrafi je zastosować. Przecież małpa tak nie umie. Ile tej klawiatury używasz w grze?  Połowę?

Zależy które 3 wzory.

Nigdy nie pisałem że klawiatura jest lepsza, pisałem że umożliwia obsługę bardziej skomplikowanych produkcji. Do nich na pewno jest lepsza. Są też ludzie którzy mają myszki z miliardem przycisków, i one tez są lepsze od pada. Nie trudno być generalnie lepszym od pada. Pad jest do wszystkiego, czyli generalnie do niczego, i żeby działał dobrze, wymaga dostosowanego - czyli uproszczonego - interfejsu.

Jeśli już to pad jest do grania a klawiatura jest do wszystkiego. Pad został stworzony do grania a nie od wszystkiego. Klawiatura została stworzona do pisania, nie do grania. Cały czas piszesz ze klawiatura jest lepsza bo ma więcej przycisków. Bo nie jest padem. Już to widzę jak grasz w dooma, Watch dogs itp przy pomocy myszki która ma 12 guzików.                 Wracając do upraszczania - wersja na xboxa one(w dodatku słabsza konsola niż ps4) istnieje od dawna. Czemu teraz pojawiają się obawy o konsole?
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku
RE: Czy konsole są dla dzieci? Czy pecetowcy są bardziej dojrzałymi graczami? - przez CYJAN3K - 09.12.2016, 16:08 UTC