09.12.2016, 15:43 UTC
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 09.12.2016, 15:47 UTC przez Kyokushin.)
(09.12.2016, 14:27 UTC)Tesu napisał(a): Gry konsolowe nie sa robione dla ludzi, ktorzy nie ogarniaja rzeczy bardziej skomplikowanych. Sa robione dla ludzi, ktorzy po ciezkim dniu/tygodniu chca sobie orzyjemnie pograc w szybka, dajaca sporo funu produkcje. To ze Tobie i mnie duzo funu daje granie na dzoju w ED, robienie CG i gaworzenie sobie w tym czasie na TS wcale nie oznacza, ze osoba grajaca na konsoli w Dark Souls, Gears of War czy The Last of Us bawi sie gorzej. Tym bardziej, ze tak jak wspomnialem wiele osob na Zachodzie to graczy multiplatformowi ktorzy mecze w COD na XOne graja na zmiane z pojedynkami w LoL na PC.
Dzieci i studenci (a przynajmniej wielu) nie pracują.
Ludzie o których mówisz, to ludzie z którymi gram, do których się posiadacze konsol na tym forum zaliczają.
Pozostali to Ci, o których ja mówię. Biznes robi się pod większość.
Mi nigdy nie dawało funu robienie CG

(09.12.2016, 14:34 UTC)CYJAN3K napisał(a):(09.12.2016, 13:48 UTC)Kyokushin napisał(a): I to co piszę nikogo nie obraża. Piszę jak jest.
"...Małpa nauczy się perfekcyjnie używać pada (tak domniemam), ale z klawiaturą będzie miała już problem, nie będzie rozumieć o co chodzi..."
" ...Te konsole są zrobione pod ludzi którzy nie ogarniają rzeczy bardziej skomplikowanych..."
Sam fakt że używasz coś czego małpa nie ogarnie nie powoduje że to jest dobre, a tym bardziej lepsze. Używasz czegoś skomplikowanego. To tak jakby mówić że jest się inteligentnym bo pamięta się 3 wzory z fizyki i potrafi je zastosować. Przecież małpa tak nie umie. Ile tej klawiatury używasz w grze? Połowę?
Zależy które 3 wzory.
Nigdy nie pisałem że klawiatura jest lepsza, pisałem że umożliwia obsługę bardziej skomplikowanych produkcji. Do nich na pewno jest lepsza. Są też ludzie którzy mają myszki z miliardem przycisków, i one tez są lepsze od pada. Nie trudno być generalnie lepszym od pada. Pad jest do wszystkiego, czyli generalnie do niczego, i żeby działał dobrze, wymaga dostosowanego - czyli uproszczonego - interfejsu.

.png)