09.12.2016, 13:48 UTC
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 09.12.2016, 14:00 UTC przez Kyokushin.)
(09.12.2016, 13:13 UTC)Pueblo napisał(a): Nie rozumiem, skad Kyoku mozesz wiedziec jacy sa konsolowcy?
Bo nim jestem. Mam Was

A zanim wszedłem w Elite naprawdę dużo ciąłem w Halo3, RDR, Forzę3/4, GoW, na multi głównie.
Możecie wyszukać mojego nicka na forach konsolowych. Do tego cała masa gier na PSP i PS2.
Znam społeczność, znam życie

I to co piszę nikogo nie obraża. Piszę jak jest.
Macie problem z odróżnieniem obsługi złożonych rzeczy (takich jak złożony system, złożona gra), z manualną obsługą złożonych urządzeń. Jedno z drugim często się wiąże, ale nie jest tożsame.
Na konsole gry mniej złożone, ich kontrola jest łatwiejsza, skupiająca się bardziej na obsłudze manualnej i kilku guzikach.
Małpa nauczy się perfekcyjnie używać pada (tak domniemam), ale z klawiaturą będzie miała już problem, nie będzie rozumieć o co chodzi.
W sporo fajnych gier grałem na konsolkach, z cudownymi ludźmi, ale patrząc obiektywnie, te konsole są zrobione pod ludzi którzy nie ogarniają rzeczy bardziej skomplikowanych.
To nie znaczy że tylko tacy ludzie na konsolach grają. Gram ze znajomymi którzy ogarniają wiele rzeczy, ale chcą wieczorem prostej rozwałki, i tu wchodzi konsola.
Fakt jednak, że oni nie chcą, bo nie mają chęci cisnać w jakiejś wymagające więcej gry na PC, ale konsola jest zrobiona jak zrobiona, i gry są takie a nie inne, bo większość targetu nie nie chce, ale nie może.

.png)