09.12.2016, 13:13 UTC
(09.12.2016, 12:56 UTC)Kyokushin napisał(a): Pad ma za małą precyzję i za mało guzików by mógł obsługiwać złożoną grę.Bo na konsole powstaja glownie gry akcji i zwykly pad od X360 ma wystarczajaco przyciskow, zeby sterowalo sie nim wygodnie w GTA V, Dark Souls, Tomb Raider czy scigalkach? To nie jest urzadzenie, ktore ma zastapic high-endowego joya. Klawiatura zreszta tez takim urzadzeniem nie jest.
Cytat:Powstał z myślą o konkretnych użytkownikach, którzy po prostu więcej guzików nie ogarnąCzyzbys tym samym sugerowal, ze uzytkownicy NES i Pegasusa cierpieli na uposledzenie psychiczno-motoryczne, skoro Nintendo do NES-a dalo pady skladajace sie z krzyzaka i dwoch przyciskow akcji?
Cytat:Hotas był tylko przykładem, oczywiście Ci ludzie nie umieją też precyzyjnie celować myszką, grać na wsadzie, obsługując kilka klawiszy, czy zapamiętać kilka klawiszy czy skrótów, lub ekranów używanych w bardziej złożonych grach strategicznych czy ekonomicznych.To znaczy ze tylko ja, kiedy dostalem moj pierwszy komputer, musialem sie nauczyc gry na WSADzie, bo reszta graczy PC ma te umiejetnosc zakodowana w genach, ze tylko mi palce sie plataly na poczatku? Ze kiedy ja mozolnie uczylem sie komend w DOS-ie, a pozniej zapamietywalem skroty klawiszowe w Win95, to inni wyssali te wiedze z mlekiem matki i wiedzieli jak obslugiwac system sekunde po tym, jak sie zaladowal? Dziwne... zawsze sadzilem, ze to sa umiejetnosci wyuczone...