08.11.2016, 12:49 UTC
(08.11.2016, 12:31 UTC)Yautja napisał(a): Pytanko do użytkowników VR: jak to jest z tymi wymiarami pokoju? Teraz nie mam nawet gdzie rozłożyć się z klasycznym komputerem w wieży, ale w przyszłym roku zmieniam lokum i będę miał kanciapę na swoje zabawkiZalezy od gry. W ED wszystko czego potrzebujesz, to miejsce siedzace przy biurku plus ewentualnie 40 cm w kazda ze stron gdyby zachcialo Ci sie powychylac i poprzygladac elementom kokpitu. Przynajmniej do czasu, az wujcio Braben da nam mozliwosc spacerowania po naszych statkach. W grach wymagajacych trybu pokoju im wiecej miejsca, tym lepiej. U mnie w salonie bez przesuwania mebli wolna powerzchnia do grania to jakies 2,3m x 2,5m i powodow do narzekania nie mam. Do tego duzo tytulow oferuje najbezpieczniejsza teleportacje w wybrane miejsce, wiec fizycznie nie musisz za duzo lazic, wystarczy sie portnac do np. wirtualnej szafki i pozniej juz machajac rekami i krecac glowa na wszystkie strony przegladac jej wirtualna zawartosc.Kanciapa będzie miała około 3 na 3 metry i będzie zagracona (planuję wstawić np. flippera
) Będzie działać VR w ogóle? W wymaganiach piszą o wolnej przestrzeni 4x4 metry. W dużym salonie może da się tyle wygospodarować, ale u mnie nie będzie takiej możliwości. Da się rozstawić VR po prostu na biurku? (pytałem o to już na TS i chyba nawet na forum gdzieś wcześniej, ale nie uzyskałem jednoznacznej odpowiedzi
)

Kanciapa będzie miała około 3 na 3 metry i będzie zagracona (planuję wstawić np. flippera