07.11.2016, 09:12 UTC
Ja powiem tak - swego czasu bylem mocno napalony na Oculusa. Pozniej dowiedzialem sie o HTC Vive i stwierdzilem, ze gogle zapowiadaja sie ciekawie, ale jednek celem byl Oculus. Pozniej ujawniono cene Vive i stwierdzilem, ze jednak lepiej mi bedzie z Oculusem. Kumpel pracuje w Facebooku, mieli u siebie w biurze kilka egzemplarzy najpierw DK2, a pozniej finalny CV1, chetnie sie do niego wybralem i pobawilem sprzetem, chociaz zobaczyc jak sie sprawuje w ED nie mialem mozliwosci. Wtedy bylem pewny, ze na 100% kupie sobie gogle Oculusa. A pozniej okazalo sie, ze jego znajomy ma Vive, z ciekawosci sie do niego wybralem, pobawilem sprzetem i po godzinie juz wiedzialem, ze oleje Oculusa i zainwestuje w Vive. Jakosciowo sprzety sa podobne, ale HTC Vive mial przynajmniej wtedy przewage jesli chodzi o tryb pokoju. Design gogli HTC tez bardziej przypadl mi do gustu. No i last but not least, Steama uzywam codziennie, a Facebooka przestalem kilka lat temu, wiec blizej mi do sorzetu wspieranego przez Valve.