27.10.2016, 19:37 UTC
Seria TES jest trochę specyficzna, ale ma też swój urok, choćby dzięki tej swobodzie działania - po prologu można iść praktycznie gdzie się chce, i robić co się chce. Ja na przykład, mimo przegrania duużej ilości czasu w Skyrima dopiero... w zeszłym roku? zrobiłem w końcu wątek główny, bo byłem ciekaw historii która jest główną osią wydarzeń w Skyrimie. Co robiłem dotychczas? Szwendałem się po okolicy, zwiedzałem różne miejsca (szczerze mówiąc nie mogę na pewniaka powiedzieć, że do dzisiaj zwiedziłem całą mapę). Dobrze swoją drogą wiedzieć, że nie tylko ja cierpię na altoholizm, i zamiast próbować "maxować" jedną postać w każdej dziedzinie podchodzę do sprawy bardziej roleplay'owo, i jeśli tworzę np. maga, to raczej udam się do Winterhold i tamtejszych magów, ale z pewnością nie dołączę do np. Towarzyszy w Whiterun - cóż, może archetypy postaci jakie sobie kreuję są trochę sztampowe, ale mnie to osobiście nie przeszkadza - a wszelkie niedoskonałości gry zawsze rekompensowałem sobie różnorakimi modami. Pozwolę sobie przy okazji zarekomendować od siebie jednego, moim skromnym zdaniem naprawdę ciekawego. Panowie, oto Vilja - jak dla mnie najlepszy mod z towarzyszem jaki został stworzony do Skyrima. Szczerze polecam Hetmanowi (jeśli jeszcze jej nie zna) i każdemu kto lubi bardziej fabularnie podejść do gry. Potrafi ona bardzo wiele: co ja będę się rozpisywał, zobaczcie opis moda na Nexusie, osobiście jestem pod ogromnym wrażeniem, ile pracy ktoś w to włożył - gorąco polecam! Właśnie tego typu dzieła sprawiają, że do gier Bethesdy można wracać po wielokroć. - a są jeszcze potężne modyfikacje czy wręcz konwersje dodające zupełnie nowe lokacje, historie itp - np. Falskaar czy Endereal.
"Heavier than a star, no place is too far
Not even space and time can touch this ship of mine"
- Keldian, "F.T.L."
Galnet "Echo Przestrzeni"
Not even space and time can touch this ship of mine"
- Keldian, "F.T.L."
Galnet "Echo Przestrzeni"

.png)
.png)
.png)
.png)