22.10.2016, 15:04 UTC
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 22.10.2016, 15:11 UTC przez Rommie_PL.)
Rozmawiałem z gościem podobno ma oryginalne gniazda do podłączenia głośników to by można te marne co założył wymienić na oryginalne.
Tam jest bardzo specyficzne podłączenie kolumn i jak coś spartolił przy tej przeróbce to amplituner nie będzie grał poprawnie.
Ja bym sam go już kupił ale w tym miesiącu nie mam funduszy niestety ;/
Powiem tak - za te cenę opłaca się go kupić i to bardzo się opłaca.
Zniekształcenia harmoniczne na poziomie 0.005% to jest masakra.
Moc 125 watts per channel into 8Ω ... spokojnie działa on też z 4ohm głośnikami.
Jeśli jest oryginalny w środku to się opłaca w 100%.
Do tego potrzebujesz jeszcze jakiś tani wzmacniacz do subwoofera i aktywny filtr dolnoprzepustowy ze sklepu AVT za 22zł + obudowa 8zł.
https://sklep.avt.pl/avt2449.html i jakiś tani zasilacz za 10zł pracujący w zakresie 10...35V pradu stałego.
Lub kupić jakiś aktywny subwoofer już ze wzmacniaczem gotowy ...
I masz zajebiaszczy sprzęt stereo o ogromnej mocy 125W na kanał ! to jest bardzo dużo.
Ja sam w domu maksymalnie używam 5wat i jest już bardzo głośno.
Do tego SX-9 ma wbudowane radio z możliwością zapamiętania chyba 10stacji oraz zapamiętania predefiniowanych poziomów głośności oraz EQ dla wejścia AUX oraz radio czy tam magnetofon - co tam sobie sam ustalisz.
Części może nie są tak dostępne jak w innych konstrukcjach ale wciąż są dostępne i produkowane po za granicami naszego kraju.
No i wzmacniacz ma wbudowany własny "komputer" który nim steruje ... można się zakochać w tym jak ciekawie interpretuje on zachcianki użytkownika.
Podsumowując - za tę cenę opłaca się bardzo.
Boli mnie to że to Ty go kupisz a nie ja ...
Tam jest bardzo specyficzne podłączenie kolumn i jak coś spartolił przy tej przeróbce to amplituner nie będzie grał poprawnie.
Ja bym sam go już kupił ale w tym miesiącu nie mam funduszy niestety ;/
Powiem tak - za te cenę opłaca się go kupić i to bardzo się opłaca.
Zniekształcenia harmoniczne na poziomie 0.005% to jest masakra.
Moc 125 watts per channel into 8Ω ... spokojnie działa on też z 4ohm głośnikami.
Jeśli jest oryginalny w środku to się opłaca w 100%.
Do tego potrzebujesz jeszcze jakiś tani wzmacniacz do subwoofera i aktywny filtr dolnoprzepustowy ze sklepu AVT za 22zł + obudowa 8zł.
https://sklep.avt.pl/avt2449.html i jakiś tani zasilacz za 10zł pracujący w zakresie 10...35V pradu stałego.
Lub kupić jakiś aktywny subwoofer już ze wzmacniaczem gotowy ...
I masz zajebiaszczy sprzęt stereo o ogromnej mocy 125W na kanał ! to jest bardzo dużo.
Ja sam w domu maksymalnie używam 5wat i jest już bardzo głośno.
Do tego SX-9 ma wbudowane radio z możliwością zapamiętania chyba 10stacji oraz zapamiętania predefiniowanych poziomów głośności oraz EQ dla wejścia AUX oraz radio czy tam magnetofon - co tam sobie sam ustalisz.
Części może nie są tak dostępne jak w innych konstrukcjach ale wciąż są dostępne i produkowane po za granicami naszego kraju.
No i wzmacniacz ma wbudowany własny "komputer" który nim steruje ... można się zakochać w tym jak ciekawie interpretuje on zachcianki użytkownika.
Podsumowując - za tę cenę opłaca się bardzo.
Boli mnie to że to Ty go kupisz a nie ja ...