Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Jak uzyskac ~30% FPS w Vive bez zakupu Titan X :)
(21.10.2016, 08:05 UTC)Mathias Shallowgrave napisał(a):
Cytat:nVidia CP
Manage 3D settings
Global Settings

Ambient Occlusion Off
Anisotropic filtering Application-controlled
Antialiasing - FXAA Off
Antialiasing - Gamma correction On
Antialiasing - Mode Application-controlled
Antialiasing - Setting Application-controlled
Antialiasing - Transparency Off
CUDA - GPUs All
DSR - Factors Off
DSR - Smoothness Off
Maximum pre-rendered frames Use the 3d application settings
Multi-Frame Sampled AA (MFAA) Off
Multi-display/mixed-GPU acceleration Single display performance
Power management mode Optimal power
Shader Cache On
Texture filtering - Anisotropic sample optimisation Off
Texture filtering - Negative LOD bias Allow
Texture filtering - Quality Quality
Texture filtering - Trilinear optimisation Off
Threaded optimisation Auto
Triple buffering Off
Vertical sync Use the 3D application settings
Virtual Reality pre-rendered frames 1

Jak ustawisz w ten sposób Global Settings, to będą miały zastosowanie do KAŻDEJ aplikacji, która wykorzystuje 3D (DirectX). Nie polecam tego robić Smile

Po co ustawiać globale, skoro zaraz później ustawiasz tylko pod Elite? Bez sensu.

Zgadzam sie z tym , to kalka tego co znalazłem na innym forum. Ustawienia globalne odnoszą sie ogólnie do gier VR a poniżej ustwienia nvivdi rzekomo pod Elite Dangerous. Mi te ustawienia + mieszanie w rejestrze  o tyle pomoglby ze pozbylem sie ghostingu na stacji w trybie biuletynu, outfitu itp. ,  nie wiem po prawdzie ktore ustawienie na to może najbardziej wpływać. Tez jestem zdania ze przyrost jeśli jest to nie wielki , natomiast mam wrażenie ze tekstury sa czytelniejsze , lepiej filtrowane itp.  

Reszte ustawień pod ED 2.1  mam takie http://imgur.com/a/lq73X ( za wyjatkiem shadow gdzie przestawilem wczoraj w grze z off na low i równiez wszędzie było stabilne 90 fps)
Born too late to explore the earth, too soon to explore the stars...
At least I was born in time to do it in VR.

Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku
RE: Jak uzyskac ~30% FPS w Vive bez zakupu Titan X :) - przez Yata_PL - 21.10.2016, 17:34 UTC