Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
PORADNIK Jak prawidłowo skonfigurować mikrofon w TeamSpeak
(12.09.2016, 19:08 UTC)Myr0n napisał(a): Romie to teraz jeszcze machnij instrukcję montażu DIY i wrzuć parę fotek Smile
Do tego potrzebny jakiś soft ?

Żaden soft nie jest potrzebny wszystko oparte jest na standardowym wzmacniaczu operacyjnym.
W kicie dostajesz prostą instrukcję montażu - wystarczy umieć lutować i nie pomylić rezystorów.
Ja nieco zmodyfikowałem swój wzmacniacz bo dodałem mu potencjometr regulacji na zewnątrz obudowy oraz wyłącznik trój-pozycyjny do przełączania źródeł zasilania z standardowej baterii 9v oraz z pakietu litowo jonowego 7.4v o pojemności 12000Mah co wystarcza na około ... w sumie to działa mi to już około pół roku bez ładowania Wink na baterii 9v działa mi około trzech tygodni po około 5h dziennie.
Jak ktoś chce to mogę takie coś zbudować i wysłać pocztą gotowy złożony produkt. Kwestia dogadania co do wyglądu i zasilania.
Proste to jak budowa cepa - bynajmniej dla mnie więc nie ma problemu takie złożenie i wysyłka.

EDIT.
Jeśli ktoś chce zasilanie z sieci by nie bawić się w baterie to niestety koszta wzrosną o około 45zł gdyż wymagany jest naprawdę bardzo mocno filtrowany zasilacz by nie przenosił tętnień z sieci 240v.
Ale spoko to tez mogę ogarnąć - zrobić i też wysłać.
Plusem takiego zasilacza jest to iż można będzie do niego podłączyć także track IR którego można kupić na allegro co działa na baterie 9v co nam całkowicie rozwiązuje problem zasilania Track IR oraz naszego mikrofonu.

A jak ktoś trochę kuma elektrykę to mogę wykonać zasilacz naszego sprzętu zasilany z zasilacza komputera z linii 12v. Daje to tyle że sprzęt czyli Mic i Track IR działa nam tylko wtedy gdy włączymy nasz komputer.
Minus jest taki że musimy ciągnąć dodatkowe okablowanie ale to też da się załatwić bo w sumie zasilanie można pociągnąć kablem mikrofonowym ...
możliwości jest setki jak ktoś coś wymyśli to mogę to zrobić w wolnej chwili i wysłać.

Pisać śmiało, pozdrawiam.

EDIT 2.0:
U mnie wygląda to tak po złożeniu.
[Obrazek: OSzX1T1.jpg]
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku
RE: Jak prawidłowo skonfigurować mikrofon w TeamSpeak - przez Rommie_PL - 12.09.2016, 19:38 UTC