08.09.2016, 11:10 UTC
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 08.09.2016, 11:12 UTC przez Philip Blaine.)
Ten szereg rosnący przed domkiem? To chmiel. Jeszcze tylko nauczyć się beczki robić, i mogę ruszać z własnym browarem
Jeśli chodzi o te krzaczory na prawo od czerwonych papryczek... to nie pamiętam co tam posadziłem... Dam znać, jak wyrośnie ^^
Dla skrzynek brak mi strasznie opcji jakiegoś opisania ich, np. jako tooltipa pojawiającego się po najechaniu na daną kursorem... Z początku można jeszcze ogarnąć i spamiętać, co jest w której, ale po pierwszym roku, czy nawet później, kiedy człowiek ma już tonę gratów skitranych po wszystkich możliwych pojemnikach w okolicy... ;P
Co do meteorytu: tak, to event losowy. Jednej nocy spadł mi na farmę dość spory fioletowy kamulec - nie miałem wtedy jeszcze dość mocnego kilofa do rozłupania go, ale od znajomego, któremu też się przytrafił ten event, dowiedziałem się, że można z niego wykopać Iridium, kamienie, i geody. Wygląda to tak:
![[Obrazek: Meteorite_2.png]](http://stardewvalleywiki.com/mediawiki/images/7/71/Meteorite_2.png)
Co do rybactwa zaś, muszę rozpocząć na nowo łowienie unikatowych ryb... Miałem już bodajże trzy: zimową, morską i chyba złapaną w podziemnym jeziorze... Ze znalezionych książek w bibliotece wynika, że jak złapie się chyba 5 unikatów, to możliwe staje się złowienie jakiejś super najrzadszej i w ogóle ryby ;P
Dzięki za tą wskazówkę odnośnie kopania w zimie, na pewno sprawdzę
Samą zimę zresztą uwielbiam w tej grze, ma przecudowną muzykę...
Jeśli chodzi o te krzaczory na prawo od czerwonych papryczek... to nie pamiętam co tam posadziłem... Dam znać, jak wyrośnie ^^Dla skrzynek brak mi strasznie opcji jakiegoś opisania ich, np. jako tooltipa pojawiającego się po najechaniu na daną kursorem... Z początku można jeszcze ogarnąć i spamiętać, co jest w której, ale po pierwszym roku, czy nawet później, kiedy człowiek ma już tonę gratów skitranych po wszystkich możliwych pojemnikach w okolicy... ;P
Co do meteorytu: tak, to event losowy. Jednej nocy spadł mi na farmę dość spory fioletowy kamulec - nie miałem wtedy jeszcze dość mocnego kilofa do rozłupania go, ale od znajomego, któremu też się przytrafił ten event, dowiedziałem się, że można z niego wykopać Iridium, kamienie, i geody. Wygląda to tak:
![[Obrazek: Meteorite_2.png]](http://stardewvalleywiki.com/mediawiki/images/7/71/Meteorite_2.png)
Co do rybactwa zaś, muszę rozpocząć na nowo łowienie unikatowych ryb... Miałem już bodajże trzy: zimową, morską i chyba złapaną w podziemnym jeziorze... Ze znalezionych książek w bibliotece wynika, że jak złapie się chyba 5 unikatów, to możliwe staje się złowienie jakiejś super najrzadszej i w ogóle ryby ;P
Dzięki za tą wskazówkę odnośnie kopania w zimie, na pewno sprawdzę
Samą zimę zresztą uwielbiam w tej grze, ma przecudowną muzykę...
"Heavier than a star, no place is too far
Not even space and time can touch this ship of mine"
- Keldian, "F.T.L."
Galnet "Echo Przestrzeni"
Not even space and time can touch this ship of mine"
- Keldian, "F.T.L."
Galnet "Echo Przestrzeni"

.png)
.png)
.png)
.png)