25.08.2016, 16:09 UTC
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 25.08.2016, 16:14 UTC przez Robinus.)
(25.08.2016, 15:45 UTC)DYoda napisał(a): Robinus a co byś wybrał na moim miejscu: NMS czy X:Rebirth z dodatkami ?
A grałeś w poprzednie X-y? Jeśli tak - to Rebirth będzie świetnym rozwinięciem.
Jeśli nie - może czekać Cię sporo przyswajania nowych mechanik.
X-Rebirth jest grą "dojrzałą". Po premierze utonęła w bugach, z których - aż dziw - developerzy podnieśli ją do świetnego poziomu. Takiego dojrzewania wyraźnie brakuje w NMS.
No i to zupełnie inne gry... O kosmosie wprawdzie, ale tak moim zdaniem w skrócie:
- X-Rebirt - zarządzasz, kupujesz, produkujesz, rozbudowujesz kompleksy, bawisz się w wojnę (polecam mod Conquest & War)... Budujesz swoje imperium wśród epickich okrętów
- NMS - doświadczasz ogromu kosmosu, piękna, a czasem śmieszności "literatury science-fiction", zanurzasz się w kolorowy świat, zwiedzasz i relaksujesz się. Oczywiście trzeba czasem pomyśleć i pokombinować, ale delikatnie i tak "do poduszki".
Chyba największą różnicą między nimi jest właśnie to: X-Rebirt - kombinujesz, NMS - relaksujesz.
A tak w ogóle - czy redakcja GalNetu nie ma obowiązku mieć i znać wszystkich gier o kosmosie? Ja tylko z tego powodu kupuję te gry. Też nie mam czasu w nie grać, ale obowiązek to obowiązek...

EDIT:
Aha - i wydaje mi się, że do X-Rebirth wrócisz za pół roku, potem za następne, i może jeszcze za dwa lata.
A w NMS - to zależy jak i w którą stronę się rozwinie
*Całe te wypociny oczywiście to moja subiektywna opinia
GalNet RADIO: http://listen.radionomy.com/galnet.m3u