25.08.2016, 10:23 UTC
(25.08.2016, 08:22 UTC)Robinus napisał(a):(25.08.2016, 08:07 UTC)Zakrecony Termos napisał(a): Jak jest z sentinelami, to najlepsze źródło tytanu więc grzeję z mining lasera niemal do wszystkich czy później jakieś penalty z tego tytułu się dostaje? Jak z dostępnością minerałów po w dalszej grze postanowiłem zgromadzić i trzymać w statku trochę plutonu, thamium i kilku innych najczęściej wykorzystywanych czy zdarzają się sytuacje że na planetach może ich zabraknąć?
Nie - nie ma raczej żadnej kary za niszczenie strażników. A niejednokrotnie jest to niemal konieczne. Niektóre przedmioty do craftingu można zdobyć tylko z ich szczątków (no i chyba ze sklepu, ale trzeba na okazję trafić).
Co do materiałów - to ja się przekonałem, że to typowa gra drogi. Gdziekolwiek będziesz, jak daleko polecisz - zawsze w jakiś sposób sobie poradzisz. Jak koniecznych materiałów nie będzie na którejś z planet, to znajdą się w asteroidach. Jak nie będzie ich w asteroidach - to na stacji do kupienia. A jak nie będzie nigdzie w systemie, to na pewno gra zadba o to, by można było zgromadzić materiały na skok do innego systemu.
Taka ciekawostka - w stacji kosmicznej jest zwykle obcy, z którym można porozmawiać za węgiel. Jeśli nie macie węgla - nie trzeba śmigać po niego na planetę. W doniczkach rosną piękne roślinki.
Sentinele śmiało można nawalać, dostajesz tytanium + inne pierdoły albo nowe technologie oraz zdobywasz kamienie milowe za ich zabójstwa. Same profity

Materiały - jak nie ma w markecie na stacji, to zawsze można pohandlować z obcymi, z reguły mają to samo i te najbardziej potrzebne są u nich.
Czasami na planetach można znaleźć depozyty (5 okrągłych zbiorników) - zawsze można uzupełnić zapasy, a nadmiar sprzedać - win/win 2x profit

Dodatkowo jak znajdziesz rozbite statki, to możesz zamienić swój na ten uszkodzony, rozebrać moduły, z powrotem przesiąść się do swojego - ja tak robię, a można dostać z tego ciekawe minerały

Nie miałem jeszcze sytuacji żeby mi czegoś zabrakło, a nawet większość minerałów zdobywam nie dłubiąc w skałach lejzerem, bo to ze statku, to depozyt, to roślinki i tak jakoś się zbiera
![[Obrazek: AmqzlzA.jpg]](http://i.imgur.com/AmqzlzA.jpg)
I jeśli chcesz powiedzieć, że się martwisz o moje morale,
Zostaw wiadomość po sygnale, po sygnale...