25.08.2016, 08:22 UTC
(25.08.2016, 08:07 UTC)Zakrecony Termos napisał(a): Jak jest z sentinelami, to najlepsze źródło tytanu więc grzeję z mining lasera niemal do wszystkich czy później jakieś penalty z tego tytułu się dostaje? Jak z dostępnością minerałów po w dalszej grze postanowiłem zgromadzić i trzymać w statku trochę plutonu, thamium i kilku innych najczęściej wykorzystywanych czy zdarzają się sytuacje że na planetach może ich zabraknąć?
Nie - nie ma raczej żadnej kary za niszczenie strażników. A niejednokrotnie jest to niemal konieczne. Niektóre przedmioty do craftingu można zdobyć tylko z ich szczątków (no i chyba ze sklepu, ale trzeba na okazję trafić).
Co do materiałów - to ja się przekonałem, że to typowa gra drogi. Gdziekolwiek będziesz, jak daleko polecisz - zawsze w jakiś sposób sobie poradzisz. Jak koniecznych materiałów nie będzie na którejś z planet, to znajdą się w asteroidach. Jak nie będzie ich w asteroidach - to na stacji do kupienia. A jak nie będzie nigdzie w systemie, to na pewno gra zadba o to, by można było zgromadzić materiały na skok do innego systemu.
Taka ciekawostka - w stacji kosmicznej jest zwykle obcy, z którym można porozmawiać za węgiel. Jeśli nie macie węgla - nie trzeba śmigać po niego na planetę. W doniczkach rosną piękne roślinki.
GalNet RADIO: http://listen.radionomy.com/galnet.m3u