W skafandrze przez nicość...
Dziennik kapitański, data gwiezdna 28092009

Po doleceniu do stoczni przesiadłem się do Heliosa i po kilku kursach do Aladna Hill ogołociłem placówkę wojskową z marines. Wszyscy bez wyjątku zostali zamustrowani na nowych zdobyczach. % weszło do Cerbera, reszta do Płaszczki. Niech latają ze szpachlą i lakierem. Czas odwiedzić trójokich w ich południowych sektorach. Po drodze zahaczyłem o jakąś farmę w Rolk's Legacy. Właściciel coś ostro zadarł z piratami bo wystawił aż trzy zlecenia obrony stacji. Wziąłem wszystkie od razu. Trochę drobnicy było do rozwalenia, kaska popłynęła, reputacja poszła w górę. Ale jeszcze Argoni nie pozwalają mi na nabycie licencji policyjnej. Przy okazji zmieniłem BlastClawa na Blastclawa Prototypa. Fajny statek, ogromna ładownia, cztery osłony 25MJ duża prędkość i tylko te akceleratorki w głównych działach. Normalnie nieporozumienie jakieś! Gdzie ja włożę działka wysokoenergetycznej plazmy?? Ale czas goni.W dalszej drodze trafiłem na sektor piracki. Chyba znów trwa czystka sektora, bo pełno niszczycieli lata. Wyrwałem Hydrę i jakiś bombowiec. Na nieszczęście po drodze wyskoczyła z podprzestrzeni grupa piratów i rozmazała moje nowe nabytki. Sam musiałem salwować się ucieczką do sektora Paranidów. Fajnie że stocznię tu mają od razu. Będzie miała zajęcie z sektora piratów, trzeba tylko Heliosa sprowadzić. Potrzebna mi placówka wojskowa z marines. Poprzednia ogołocona, a nikt nie chce się zaciągnąć...
Małe lakierowanie zadrapań w stoczni i lecimy na wycieczkę po okolicznych sektorach. Po przekroczeniu bramy w sektorze obok oniemiałem. ZUS... tfu ZEUS!! Kolejny lotniskowiec dołącza do mojej kolekcji. Sektor posiada wzmocnioną ochronę, więc nie będzie problemu z ewentualnymi upierdliwcami. Teraz tylko zaokrętować marines...
Zbliża się wieczór, więc czas zadokować do doku handlowego. Podobno po okolicznych sektorach kręci się fajny stateczek. Hyperion, czy jakoś tak. Trzeba omówić to z moimi marines. Ale to z rana, po śniadanku....

Log Off
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku
W skafandrze przez nicość... - przez LeWaR - 02.05.2016, 09:43 UTC
RE: W skafandrze przez nicość... - przez LeWaR - 02.05.2016, 22:13 UTC
RE: W skafandrze przez nicość... - przez LeWaR - 04.05.2016, 08:57 UTC
RE: W skafandrze przez nicość... - przez LeWaR - 06.05.2016, 17:19 UTC
RE: W skafandrze przez nicość... - przez LeWaR - 09.05.2016, 19:03 UTC
RE: W skafandrze przez nicość... - przez LeWaR - 15.05.2016, 08:34 UTC
RE: W skafandrze przez nicość... - przez LeWaR - 19.05.2016, 17:50 UTC
RE: W skafandrze przez nicość... - przez LeWaR - 24.05.2016, 17:38 UTC
RE: W skafandrze przez nicość... - przez LeWaR - 11.06.2016, 08:29 UTC