14.04.2026, 22:24 UTC
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 14.04.2026, 22:30 UTC przez Jaromaz.)
@L.BISHOP - nie czekałbym na Steam Frame. Problemem w świecie VR jest ograniczona liczba DOBRYCH aplikacji. Przy czym DOBRY wcale nie oznacza świetnej grafiki, a właśnie doświadczenia, regrywalności, specyficznego feel'u. Tego typu aplikacje możesz odkryć tylko posiadając duży wybór. Przez lata nagromadziło się mnóstwo apek w Meta Store i można z nich już coś wybrać. Steam na starcie będzie posiadał pewnie dopracowanego HL3 VR, kilka (lepszych lub gorszych) apek wewnętrznych (czyli mały wybór) i pełny zakres gier PC VR, ale ten sam zakres możesz mieć już teraz na Quest 3.
Ja właściwie aktywności VR ograniczyłem prawie wyłącznie do Elite Dangerous (wszystko pięknie ostre, po zmianach ustawień nieco bardziej w stronę @flybyhunter) oraz do symulatora lotów X-Plane 12, ale też cieszyła możliwość przejścia Half-Live Alyx, czasami ewentualnie popykam w Beat Saber, Pavlov, Thrill of the Fight, Pistol Whip, czy Blade & Sorcery, ale to Elite jest systematyczną i stałą aktywnością - w ED nie gram już bez VR. Ekran kinowy może wyglądać jak IMAX, a z filmu korzystasz przez pendrive i USB-C prosto do gogli, ale tak obejrzałem tylko 2 filmy (dobre rozwiązanie na dłuższy lot ewentualnie), czasami jakiś film na dołączonej apce Amazon Prime.
Brak złącza jack w Steam Frame uważam za skandal
przydaje się niesamowicie w połączeniu z Questem 3 i słuchawkami wyciszającymi otoczenie.
Ja właściwie aktywności VR ograniczyłem prawie wyłącznie do Elite Dangerous (wszystko pięknie ostre, po zmianach ustawień nieco bardziej w stronę @flybyhunter) oraz do symulatora lotów X-Plane 12, ale też cieszyła możliwość przejścia Half-Live Alyx, czasami ewentualnie popykam w Beat Saber, Pavlov, Thrill of the Fight, Pistol Whip, czy Blade & Sorcery, ale to Elite jest systematyczną i stałą aktywnością - w ED nie gram już bez VR. Ekran kinowy może wyglądać jak IMAX, a z filmu korzystasz przez pendrive i USB-C prosto do gogli, ale tak obejrzałem tylko 2 filmy (dobre rozwiązanie na dłuższy lot ewentualnie), czasami jakiś film na dołączonej apce Amazon Prime.
Brak złącza jack w Steam Frame uważam za skandal
przydaje się niesamowicie w połączeniu z Questem 3 i słuchawkami wyciszającymi otoczenie.

![[Obrazek: 507069.jpg]](https://inara.cz/data/sig/507/507069.jpg)