29.03.2025, 17:54 UTC
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 29.03.2025, 19:41 UTC przez ALKAZZATOR.)
(27.03.2025, 16:17 UTC)Scarlet Yuri napisał(a): U mnie jak zakupiłem X56 też nie za wiele dawało pokrętło regulacji, otworzyłem przepustnicę i nie wiem czy tak to powinno być, ale smar bardziej przypominał klej, dlatego był taki duży opór tak jak pisałeś, że przepustnica razem ze stołem chodzi. Umyłem to z tego czegoś, dałem zwykłego smaru jaki był pod ręką, żeby się plastiki nie ścierały na sucho i tyle. Chodziło za lekko bym nawet powiedział, ale nie chciało mi się bawić w poszukiwanie Nyogel'u czy innego dedykowanego smaru do takich zabawek. Później odkryłem możliwość modowania przepustnicy specjalnymi nakładkami z zagłębieniami do symulowania zachowania według upodobania. Stosowałem dwie wersję, do DCS'a, która odpowiadała pracy przepustnicy w F-16 i do Elity z zagłębieniem po środku. Temat do znalezienia w Internecie co i jak. Dodawało to lekkiego oporu na tyle, że nie było obawy o przypadkowe przesunięcie przepustnicy.
I chyba dokładnie o to chodziło. Wziąłem przepustnice i pojeździłem nią chwilę z dołu do góry porządnie itp. Jest o wiele lepiej, więc pewnie fabrycznie dają jakieś parszywe smarowanie. Teraz to chodzi paluszkiem i broń Boże go nie zwracam. Prosta rzecz, a wpadłem na to dopiero teraz

.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
![[Obrazek: 438524.jpg]](https://inara.cz/data/sig/438/438524.jpg)