Kto pyta, nie błądzi - wątek z pytaniami i odpowiedziami na temat Elite
rany.. za dużo tłumaczyć- może w wielkim skrócie :

diamenty sa w pierścieniach lodowych , ale zawartość skałki zwykle nie przekracza 30 % . Z takiej skałki zdobywasz 4-5 ton.
trafiłeś na skały które dały ci 10 ton? to rekord którego długo nie pobijesz nawet jeśli będziesz się kręcił 2 kilometry od samego punku HOT SPOT . po prostu diamenty nie występują w większym natężeniu.
16 ton zdobędziesz z skałki którą detonujesz, ale taka skałę znajdziesz raz na 30 minut ( przy ogromnym farcie ) raczej rzadziej. marnując przy tym wielką ilość limpetów na prospektory.
Można takie skałki po kształcie rozpoznać ( zawszę są takie same - lenistwo producenta gry ) - ale to jeszcze za szybko dla ciebie.

Pisałem ci to wcześniej ja i chyba jeszcze ktoś.
Nie kop Tritium
Nie kop xxxx
Nie kop xxxx

KOP Platyne.
Jesli chcesz zarobić na kopaniu

Nieważne że diamenty sa droższe w sprzedaży - ale zdobycie 250 ton ( Python ) zajmie ci kilka dni .
A zdobycie 250 ton Platyny zajmie ci godzinę / dwie , a sprzedaż tylko ciut taniej.

A na poradach z tej "ubogiej" ( jedynie wizualnie ) strony , ludzie zarobili na całe swoje floty statków, Szybko zarobili.
Możesz to łatwo sprawdzić:
Zapytaj na discordzie husarzy ze stażem nawet rocznym, o dobry system do kopania Platyny.
A potem wejdż na tą ubogą stronę, w pasku wpisz HR 8444 i sprawdź wyniki Smile

Różne materiały "kopalniane" występują w różnych stężeniach. Najdroższe można tylko wysadzać, ale to się nie opłaca bo za dużo czasu zajmuje ( w Yukonie wydobywcy złota przeliczają wszystko przez pryzmat zużycia paliwa na obsługę maszyn - w ED tym paliwem jest czas ).
Kiedyś dawno temu w ED kopało się 3x P - Painite , Platyne , Praseodynium . Potem coś innego ( nie wiem czy nie złoto ) . A teraz jedynie Platyne - jeśli myśli się o zarobku.

Niedawno jakiś kolega ( przepraszam zapomniałem kto ) przedstawiał na forum tezy i obliczenia matematyczne dotyczące szybkości kopania. Ładnie to przeliczył. Pomimo tego że wszyscy mu pisali żeby kopał Platyne. Spróbował i wyniki chyba same go zdziwiły. Napisał jeszcze że niedługo kopiąc według danych matematycznych sprawdzi jak się kopie LTD. Troche czasu minęło ale nie widziałem kolejnych wpisów o szybkości i opłacalności kopania LTD Smile

Właśnie - jakbyś nadal kopał latał po lodowych pierścieniach, to kupię od ciebie każdą ilość Osmium jakie znajdziesz. Za cene jakiej nigdzie nie znajdziesz.
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku
RE: Kto pyta, nie błądzi - wątek z pytaniami i odpowiedziami na temat Elite - przez MAGNUM354 - 21.03.2022, 19:47 UTC
temperatura - przez Plebix 007 - 06.12.2020, 16:36 UTC
RE: temperatura - przez Ganzuri - 06.12.2020, 17:23 UTC