17.02.2022, 13:28 UTC
(17.02.2022, 12:31 UTC)Debren napisał(a): A jesli masz na mysli planety ogolnie, a nie te na ktorych ladowales - to spora czesc, zwlaszcza w bance zostala odkryta dawno temu, jeszcze przed wprowadzeniem odysei i po jej wprowadzeniu po prostu nikt jeszcze na niektorych nie ladowal.
Tak myślałem, ale niestety to tak nie działa. Bo jeżeli wyląduje na takiej bez oznaczenia to nie pojawia mi się komunikat, że byłem pierwszy. Zdaje się, że mechanika tak działa, że to co było przed Odyssey odkryte nie będzie miało tych oznaczeń, a tylko nowo odkryte planety, na których nikt wcześniej nie lądował będą zaliczane do "first step" ... ale to dziwne bo na niektórych są bazy jak pisał kolega u góry a mimo wszystko można dostać oznaczenie, że byłeś tam pierwszy. Ja mam takie przypadki ... chyba jednak DEV nie do końca to przemyślał i nie panuje nad systemem oznaczania ... ale to pierdoła przy innych rzeczach ... chociaż dobrze wiedzieć dlaczego coś tak działa a nie inaczej, przynajmniej ja lubię wiedzieć.