13.09.2021, 19:03 UTC
Witajcie,
Tutaj CMDR Niko Radans, wiernysimp supporter Aisling Duval. ED mam w bibliotece Steam od bardzo dawna, jednakże gra na początku mnie przytłoczyła pod wieloma względami. Jakieś 2 tygodnie temu jednak zacząłem grać (po wciągnięciu się w serię filmików na YT od tej grze od wielu graczy) i się niesamowicie wciągnąłem - tak, że praktycznie od razy zamówiłem joysticka - bo o ile sterowanie na myszce i klawiaturze wydaje mi się bardziej intuicyjne (z uwagi na przyzwyczajenie), to jednak joystick jest "the way to go" w tej grze. Nadal się uczę de facto (zwłaszcza manipulacją throttle podczas walki) ale doświadczenie jest jak najbardziej pozytywne (chcę też się nauczyć grania na Flight Assist OFF - jak widziałem filmiki na YT co ludzie za cuda robią...). Obecnie moje dwa najbardziej wartościowe statki to Imperial Courier i Diamondback Explorer - tego drugiego muszę jeszcze wyposażyć w FSD i Fuel Scoop i będę gotowy na długodystansowe eksploracje (tak, tak, wiem... dobry engineering trzeba jeszcze dodać). Obecnie w grze zajmuję się głównie Bounty Huntingiem bo jest to szybki i łatwy sposób na pieniądze, ale chcę już powoli wchodzić w eksplorację - mam w pełni wyposażonego Diamondback Scout i użyję go do latania po bańce, może nawet nieco poza nią. Chcę też się rzecz jasna pobawić w powerplay w przyszłości.
Poza grą - pracuję na pełen etat, w październiku tego roku zaczynam studia zaoczne oraz balansuję swój czas na gry pomiędzy Elite Dangerous a Final Fantasy XIV.
Miło poznać!
Tutaj CMDR Niko Radans, wierny
Poza grą - pracuję na pełen etat, w październiku tego roku zaczynam studia zaoczne oraz balansuję swój czas na gry pomiędzy Elite Dangerous a Final Fantasy XIV.
Miło poznać!