21.04.2021, 10:44 UTC
(21.04.2021, 10:18 UTC)mar2io napisał(a): Generalnie wszelkie kary, (ale i nagrody z pewną prowizją) z systemów do których Ci się nie chce wracać załatwiasz na stacjach, w kontaktach, w INTERSTELLAR FACTORS. Żeby to sobie odnaleźć ja wchodzę na inarę, w zakładce DATA>NEAREST zaznaczam odpowiednią opcję wyszukiwania. Potem lecę do jednej z pobliskich wylistowanych stacji. Musisz być w tym statku, na który nałożone są kary.
Tak, kolejny przykład, który wykluł się wczoraj. Kolega zaczyna grę w Elitę i jest na etapie tutoriala i układu - piaskownicy - dla początkujących. Żeby sprawdzić jak gra się razem, zaprosiłem Go w prywatnej sesji do załogi. Ponieważ nie wiedział za bardzo jeszcze o co chodzi, w trakcie walki z piratami nękającymi górników, rozwalił jeden ze statków sił porządkowych, jako pilot mojego myśliwca (ja leciałem wielką transportową krową - chyba Type 9). Od razu cała załoga dostała status WANTED i jakąś tam śmieszną karę, ale uniemożliwił mi ten fakt spłatę tej kary w najbliższej bazie. Dzięki wyszukiwarce, o której piszesz, udało mi się namierzyć pobliski układ z Interstellar Factors, gdzie teoretycznie mogłem to spłacić, ale dopiero po dwóch godzinach gry, kiedy spadł mi "współczynnik rozgłosu" do zera. Znowu kupa szukania po forach, kombinowania, etc., żeby w ogóle dowiedzieć się, jak ten temat załatwić... Ta gra NIC nie podaje na tacy. BTW - latanie wspólne, po wieeeeeelu godzinach na solo - bardzo fajne

.png)
.png)