12.04.2021, 18:39 UTC
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 12.04.2021, 18:40 UTC przez Czuly Wojtek.)
(12.04.2021, 18:16 UTC)Kostek851 napisał(a): Świetny moduł i akurat w HIP 36601 znajduje się potrzebne do niego tellerium.
Już jestem w drodze :

A jeszcze jedno pytanie - gdyby skupić się na eksploracji - to tak w kilku zdaniach - co zabrać i jak na takiej eksploracji zarobić, skoro robi się taką dłuższą wyprawę?
Co i czym skanować? Co najbardziej się opłaci, żeby za długo w pojedynczym układzie nie siedzieć?
(12.04.2021, 17:21 UTC)aeroigni napisał(a): Możesz też po prostu ulepszyć napęd fsd u inżyniera, ale po FSD Boostera prędzej czy później pewno i tak się wybierzesz
Moim zdaniem najlepszym napędem FSD do DBX jest preinżynierowany FSD v1 (uwaga!! można na niego nałożyć tylko efekt, a próba zmiany blueprinta uszkodzi go!). Moduł ma fabrycznie nałożone dwa efekty (incresed range grade 5 oraz fast boot grade 5 - wynoszący tylko dwie sek.) , przy czym optymalna masa z efektem mass manager to aż UWAGA!!! 1856.40T (bazowy moduł 5A ma 1050T a inżynierowany pod optymalną masę do 1692.60T) Razem z guardiańskim stuffem oraz lekką inżynierką innych podzespołów (zmniejszenie masy) pozwala oddawać rekordowe jak na dbx skoki (nawet w okolicach 82 LY). Bardzo praktyczny build exploracyjny na dalekie wyprawy poza bańkę pozwala skakać na około ~72LY (hangar na 1 SRV, dwoma AFMU, point defence, heatsinkiem i innymi niezbędnymi na eksploracji gratami jak fuel scoop).
Z neutronówki skoczyłem na 325.68LY i to takim niepozornym zdaje się DBX. Tak bardzo polubiłem ten statek, że choć stać mnie na tą chwilę na co najmniej 10 stokowych Anacond, to gdy trzeba gdzieś dalej wyskoczyć wsiadam do mojego DBX, dla którego rozmiar landpada nie ma znaczenia.
To brzmi fajnie... Jak w praktyce wygląda u Ciebie eksploracja? Co skanujesz w układzie, czym - i ile to średnio zajmuje na układ?

.png)
.png)