09.04.2021, 12:27 UTC
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 09.04.2021, 12:29 UTC przez Czuly Wojtek.)
(09.04.2021, 10:47 UTC)MAGNUM354 napisał(a): Ale coś się uparł z tym hipem. . Nie możesz dwóch materiałów zebrać w jednym systemie a po kolejne trzy poleciec do innego ? Po co gdzieś tam w pusty kosmos się pchać zamiast wszystko sobie na miejscu zebrać? Do tego hipu jeszcze zdążysz dolecieć
Już Ci pisałem podobnie jak JOSEL owi, sluchawki z mikrofonem za 40 zl, i zapraszamy na discorda na kanały głosowe. W 15 minut rozmowy dostaniesz tyle informacji że sprawdzenie ich zajmie Ci z miesiąc...
A i w solo też Ci się szybko odechce latac jak chociaż raz dołączysz do skrzydła (4 statki ) z innymi ludźmi.
No i mnie opierniczył
Haha, uparłem się, bo to kwestia honorowa, żeby tam wreszcie dolecieć :
Nie daje mi to spać. Ale fakt faktem - traci się na to mnóstwo czasu, zamiast trochę pogrzebać pod nosem :
Koledzy mnie tutaj jednak doszkolili i mam nadzieję tę wiedzę wykorzystać, bo widzę, że na tych moich silnikach to słabo :
Nie ma się chyba co męczyć. Magnum, wejdę na tego Discorda, spoko - faktycznie, tak będzie łatwiej.
Tylko ja gram głównie na Xboxie - kurde, nawet nie wiem, czy Elite to gra cross platformowa... Tak czy owak mam też konto na PC, więc jeśli nie, to zaloguję się z drugiego PC-konta. Latanie w skrzydle musi być fajne, bo jest szansa szarpnąć się na misje z zabijaniem piratów. Solo słabo to widzę.
Zbieracie się w jakieś określone dni?
(09.04.2021, 10:53 UTC)Kostek851 napisał(a): 41ly faktycznego skoku, jako że latasz DBX to poświecając slot 4 opional zyskasz 9,25ly montując ten moduł(maksymalnie poświecając 5 zyskasz 10,5 ale DBX nie ma takiego slotu). Jest on w zasięgu początkującego gracza, ja leciałem po materiały zwykłym asp explorerem. Musisz zebrać poniższe materiały, a następnie udać się do brokera technologi guardian.
1 Guardian Module Blueprint Fragmen ( tutaj podsyłam ci świetny poradnik jak go zdobyć https://forum.thewingedhussars.com/showt...p?tid=4957 )
21 Guardian Power Cell (do zdobycia w tym samym miejscu co Blueprint, wszystko masz opisane w poradniku)
21 Guardian Technology Component (do zdobycia w tym samym miejscu co Blueprint, wszystko masz opisane w poradniku)
24 Focus Crystals ( Komponent do zdobycia w USS, wypada również ze zniszczonych statków)
8 HN Shock Mount ( do kupienia na stacji za Cr, musisz go mieć w ładowni)
Z tym wszystkim lecisz do brokera i odblokowywujesz moduł który następnie będzie u niego dostępny do kupienia za Cr. Masz jednego w swoim systemie, stacja Ohm City.
Możesz też po prostu ulepszyć napęd fsd u inżyniera, ale po FSD Boostera prędzej czy później pewno i tak się wybierzesz
Wielkie dzięki za łopatologiczne wytłumaczenie tematu :
OHM to moja "stacja bazowa", więc dobrze się składa :

Pozdrawiam, Jacek.

.png)
.png)