Kto pyta, nie błądzi - wątek z pytaniami i odpowiedziami na temat Elite
Josel - prosty przykład z pamięci - scaner w Anacondzie klasy D czyli najlżejszy wazy 64 tony -> po inzymierce na zmniejszenie wagi na maxa - zostaje z niego 12 ton - > samo to daje w Anacondzie 5 LY skoku to już masz 75 LY Smile

Tarcze mam - jakieś najmniejsze bivave - pewnie i tak nie wytrzymają uderzenia w planetę ( w sumie planuję je zdjąć jak gdzieś dalej bedę leciał ) - zanim ktoś napisze że tarcze chronią przed wypadkiem przy lądowaniu na planecie - sorry ludzie - nie po to się leci na kilka miesięcy na explorację żeby się rozwalić na planecie z 6 G - w takich miejscach się nie ląduje na exploracji i tyle.

Wogule - tarcze zakłada się na koniec, jak się ma juz wyposażony statek - wtedy łatwiej dobrać minimalne tarcze które obejmą cały statek.
To samo z power plantem - najpierw łaziki, moduły itd, na koniec power plant który to zasili na styk, albo nawet jeszcze trzeba będzie wyłaczyć np cargo bay i inne mniej potrzebne podzespoły.. Smile
Dodatkowo pamiętajcie o tym że moduł 3A będzie i tak lżejszy od 4D -> w końcu to klasa niżej a może np, zasilanie starczy na cały statek? ewentualnie Overcharged na 2 grade Smile

Jewsli Andzia ma mieć BOOST to power Dystrybutor musi być 5. Nie warto robić 4A i go inżymierować w górę - zwiększa to i grzanie i wagę.
Wsumie nie wiem po co większości osób BOOST w statku eksploracyjnym.. w zasadzie wiem Smile ale o lądowaniu na planetach z dużym G już pisałem kilka linijek wyżej. Przy okazji - podczas niebezpieczeństwa na planecie z dużym G jeden BOOST na 20- 30 sekund nic wam nie pomoże..
To już musi byc i power plant i power dystrybutor na poziomie i dobrze zinzymierowany np, na Engine Focused - ale o skoku w granicach 80 LY możecie zapomnieć.

Taka Anakonda ze skokiem 80 LY to papierowa wydmuszka - nie dotykać Smile
Josel - twoje 70 LY w Anakondzie to dobry wynik, i pewnie statek też da radę coś tam przeżyć- więc albo potrafisz sobie dac radę na eksploracji i mozesz spróbowac taką zrobić albo po prostu nie warto aż tak odchudzać statku - to już twoja sprawa.
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku
RE: Kto pyta, nie błądzi - wątek z pytaniami i odpowiedziami na temat Elite - przez MAGNUM354 - 07.04.2021, 12:17 UTC
temperatura - przez Plebix 007 - 06.12.2020, 16:36 UTC
RE: temperatura - przez Ganzuri - 06.12.2020, 17:23 UTC