22.01.2021, 06:37 UTC
(21.01.2021, 20:57 UTC)koral1989 napisał(a): Choć jestem nowym graczem z mizernym doświadczeniem to za każdym razem jak ląduję na lądowisku to zjeżdżam do hangaru od czasu kiedy czekałem sobie na lądowisku i nade mną zawisł inny statek przez co nie mogłem wystartować by w niego nie walnąć a do niego po chwili otworzyła ogień stacja on walnął we mnie i nie mogłem już wystartować w ogóle po czym stacja jak minął czas na mój start to mnie zniszczyła. Dlatego nauczony doświadczeniem jak ląduje to zaraz zjeżdżam do hangaru a jak startuje to szybki wyjazd i start
Ten scenariusz jest realny zarówno w przypadku npca - bug, jak i innego cmdra - trolla. Następnym razem polecam wyjść po prostu do menu, po relogu timer startu jest zresetowany (Tak jakbys wogole nie startowal) i logujesz się "pod pokladem/w hangarze".
A jeśli po relogu troll nadal blokuje landing pad - co baaardzo wątpliwe, to pozostaje jeszcze zmiana trybu na solo.
Swoją drogą patent z "resetem" startu poprzez relog jest bardzo przydatny w przypadku, gdy zapomnimy coś zrobic/zabrac ze stacji (klasyczny przykład to restock limpetów
) Co do samego zjazdu pod poklad/do hangaru to ja jeśli planuje na stacji używanie outfittingu/livery lub zmianę statku to po lądowaniu od razu zjeźdzam na dol i w miedzyczasie robie rearm/repair itp i jestem kilkanaście sekund do przodu

.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)

![[Obrazek: 196481.jpg]](https://inara.cz/data/sig/196/196481.jpg)