21.12.2020, 13:42 UTC
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 21.12.2020, 13:43 UTC przez Torvan.)
(21.12.2020, 12:34 UTC)Amberos napisał(a): Witam Wszystkich,1.
Comandor Amberos here
jestem nowy w grze i na forum.
Ponieważ gra rozwaliła mi głowe zamierzam w nią grać. Już jest Hotas i myśe o VR.
Tymczasem mam dwa pytania:
1.
Mam problem w misjach na plantech (horizons), kiedy mam misje w której trzba zgarnąć jakieś pojemniki (carnisters) SRV otwieram cargo scoop i nie mogę ani stargetować carnistra, ani pomimo otwarcia cargo scoopa nie widze w ogóle tej niebieskiej ramki, nie jestem w stanie podjąć carnistra, dojeżdżam, podjeżdża, najeżdżam i nic. Natomiast udaje mi się stargetować carnister i załadować cargoscoopem ze statku, co jest dość trudne, bo obijam się o grunt. Woałbym to zrobić SRV.
Co jest nie tak?
2.
Kupiłem sobie CobreMKIII -statek z dwoma miejscami na załoge, zakontraktowałem na stacji bota załoganta -ma status inactive i nie wiem w jaki sposób go zaktywować i sprawić żeby latał ze mną. (fotel obok mnie jest pusty)
Prośba o podpowiedź, bo mi się pomysły skończyły ;P
Z góry dziękuje
Jeśli grasz na klawiaturze w srv targetujesz prawym przyciskiem myszy, a nie T jak w statku. Możesz to zmienić w ustawieniach, polecam tam trochę pogrzebać.
2.
Żeby "uaktywnić" członka załogi potrzebujesz mieć nie tylko statek, który się do tego nadaje, ale także wyposażenie, z którego ten załogant będzie korzystał. NPC najbardziej się przydaje w Ship Launched Fighterze, niestety Cobra MK III nie ma możliwości zamontowania dla tego myśliwca hangaru. Najtańszym statkiem z możliwością zamontowania takiego hangrau jest o ile się nie mylę Keelback. Natomiast jak już zamontujesz potrzebne wyposażenie, załoganta uaktywnia się w Crew Lounge na stacjach, klikając na niego i ustawiając "set as active"
Podobno mnie ktoś kiedyś widział

.png)
.png)
.png)
.png)