11.12.2020, 11:44 UTC
(11.12.2020, 11:14 UTC)Ulpian napisał(a): Ja po 7 godzinach mam podobne wrażenia, gra jest niesamowita.
Ja tydzień temu ściągałem nowe sterowniki i to wydaje mi się być powodem zadowalającej płynności, tzn. na gtx 1070 na medium z teksturami na high gra osiąga spokojnie 60fps w pomieszczeniach i średnio 45-50 fps w mieście na ulicy. Ludzie piszą że na gtx 3080 gra im kiepsko działa, także sterowniki wydają się być kluczem.
Tutaj nie chodzi o sterowniki, a o zbyt wysokie oczekiwania graczy.
Ty zapewne na swoim 1070 odpalasz gierke w 1080p i dziala Ci spoko. Ci ktorzy maja 3080/3090 oczekuja, ze jak odpala gre w 4k ze wszystkimi wodotryskami (RTX itd itd) na ultra detalach to bedzie im smigac w 500fps'ach, bo przeciez maja najlepsze karty na rynku. A przeciez dobrze wiemy, ze to jest - nie oszukujmy sie - nieosiagalne.
Druga czesc 'placzacych' to gracze z PS4, dla ktorych to szok, ze ich konsola z 2012 roku (gdzie odpowiednikiem GPU na PC byloby 7870) nie moze uciagnac gry wypuszczonej z mysla o NextGenach. No kurde, szok normalnie, niedowierzanie, miliony pytan bez odpowiedzi. Zejdzmy na ziemie...
I to wydaje mi sie byc najwiekszym problemem tej gry, zbyt wielkie oczekiwania ludzi, za duzy hype. A bugi? Bugi przy premierach gier byly, sa i beda... na nasze szczescie CDPR potrafi szybko uporac sie z takimi rzeczami (patrz: 40GB patch - day 0).
Kazdy, kto choc troche zna/interesuje sie tematem CyberPunk'a bedzie zachwycony ta gra.
Znow ludzie zapominaja o tym, ze gra nie musi byc dla wszystkich.....
Zycze wszystkim milej zabawy

.png)