OFICJALNY NOWE DLC -- Elite Dangerous: Odyssey (aka New Era) - oficjalna zapowiedź!
to spróbujcie zrobić SKIP przez okno w wspomnianym autobusie Smile zawsze szybciej na przystanku Smile
- ja wiem ze to gra ale niedawno były dyskusje o tym ze jak Frontier zrobi space legs, to lepiej zeby było chodzenie a nie magiczne teleportacje pomiędzy np. dokami a barem /albo przedstawicielem gildi ( zeby wziaść zlecenie na misje ) kazdy wolał chodzić, a teraz co innego piszecie.

Mnie osobiście bardzo nie podoba się to co zrobili w X4 - mozesz w miarę swobodnie poruszać się po doku - ale do gabinetu menadzera, do baru itp dostaniesz się tylko poprzez wejscie do magicznej windy (a raczej kapsuły -- bo porusza się takze w poziomie ) i jesrtes odstawiony pod drzwi.. eeee nieee to nie dla mnie.
Dopiero zacznie się narzekanie jak wyladujesz na planecie w ED np u inzymiera, i bedziesz miał do wyboru :
drzwi do inzymiera ( a tram płaskie menu jak w fleet carierze ) - drzwi do komputera bazy ( a tam płaskie menu zeby wziać jakąś misję ) - drzwi do strefy walki ( a tam ograniczony wycinek terenu 2x2 km* i wszyscy do siebie strzelają.. i nie ma gdzie się ukryć... Smile wtedy zatręsknicie za chodzeniem wszędzie gdzie się da nawzór tego ze Star Citizena..

Natomiast jeśli chodzi zbalansowanie tego ( jak napisał Hetman ) - to chyba mógłby się sprawdzić tu patent z Mass Effecta, pamiętacie? jesteście na stacji i bierzecie misje na cokolwiek - wsiadało si edo taksówki i pojawiało w miejscu wykonania misji ale teren wykonania misji był po prostu duży i było gdzie połazić.

Mass Effect - tak , X4 - nie Smile tak to widze.
A najlepiej jakby było choć podobnie jak w SC - nawet z przymusową wycieczką z hotelu do star portu Smile
W ogule mam wrażenie ze twórcy SC spodziewają się też innych aktywności graczy , np. ktoś ma tylko pół godziny wolnego czasu? Wstaje z łóżka, idzie "na miasto" po drodze sprawdza wiadomości, przez panoramiczne okno popatrzy na ruch w porcie , potem kupi sobie kurtkę w sklepie i wyjdzie z gry. Bo czemu nie ?
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku
RE: NOWE DLC -- Elite Dangerous: Odyssey (aka New Era) - oficjalna zapowiedź! - przez MAGNUM354 - 04.06.2020, 12:31 UTC