06.02.2020, 22:13 UTC
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 06.02.2020, 22:14 UTC przez Barsztik.)
(06.02.2020, 21:44 UTC)Mathias Shallowgrave napisał(a):Dzięki(06.02.2020, 20:49 UTC)Barsztik napisał(a): Czołem!
Nie lubię Coriolisów! Wkurza mnie, że z każdej strony wyglądają tak samo i to trochę utrudnia początkującemu pilotowi trafienie. Nie będę też ściemniał, Ocellusy i Orbisy podobają mi się o wiele, wiele bardziej. Tak po prawdzie to gdy pierwszy raz podchodziłem do lądowania na autopilocie do stacji i usłyszałem "Nad modrym Dunajem" to gra mnie zauroczyła.
Nazwa pochodzi od tego > https://pl.wikipedia.org/wiki/Efekt_Coriolisa :)
Co do wlotu. Kilka wskazówek:
- Stacja zawsze obraca się w kierunku przeciwnym do ruchu wskazówek zegara
- Wlot zawsze jest od strony planety
- Na tylnej ścianie są czerwone światełka (na rogach stacji), na przedniej (tej z wlotem) są niebieskie
- Na hologramie w lewej części HUD masz wyświetlone strzałki kierujące do wlotu (po zaznaczeniu stacji jako cel)
Efekt Coriolisa znam i dlatego właśnie mi pasuje bardziej do tych stacji kształtem sugerujących "obrotowość". Inna kwestia to czy nazwa pochodzi od efektu Coriolisa, czy od samego Coriolisa, który przecież nie tylko ten efekt opisał.
Wskazówki są spoko, znam je z filmików niejakiego Rootsrata ;-) Z trafieniem wlotu powoli radzę sobie co raz lepiej.
A z całym moim pytaniem chodziło mi głównie o to, czy w jakiś sposób Coriolisy są ogólnie lepsze od Ocellusów i Orbisów?
Z tego co koledzy piszą to raczej nie, ale MAGNUM354 sugeruje, że można je polubić.

.