04.12.2019, 06:27 UTC
Też. Przed przystąpieniem do instalacji WINE ściągnąłem i zainstalowałem wersję zgodną z systemem czyli 64 bitową. Później okazało się, że wymagana jest również wersja 32 bitowa. Jednak główny problem pojawił się po wydaniu komendy "apt install --install-recommends wine-staging". Apt zgłupiał, gdyż jak się okazuje w systemach 64 bitowych należy zainstalować obie wersje → 64 i 32 bitową, a tego apt zrozumieć już nie potrafił 
Jednakże w moim wypadku dodatkowo sprawa może być bardzo indywidualna, gdyż mój system ma niezwykle długą, kilkunastoletnią historię. Pierwszą wersją był "kaczuś", później upgrade'y do kolejnych wydań (największy szok to przejście z KDE 3.5 na 4.0), zaś 4 lata temu migracja z platformy 32 na 64 bitową. W międzyczasie również zmiany sprzętu.
Tym samym jak zapewne się domyślasz, mimo czyszczenia mogę mieć jakieś "naleciałości" co też mogło być przyczyną problemów stąd wolałbym nie rozpatrywać mojego przypadku
.
Aktulnie w wolnej chwili kombinuję z joystickiem, gdyż obecnie nie da się latać. Z bardzo precyzyjnego i dokładnego stał się rozklekotanym chłamem niczym te chińskie tandety znane jako "defender" lub "cobra". Po kalibracji jest jeszcze gorzej i aktualnie wlecieć do stacji to prawdziwy hardcore (bardzo duża martwa strefa).
Znalazłem coś takiego https://wiki.winehq.org/UsefulRegistryKeys
Wczoraj nie miałem dość czasu, lecz dziś spróbuję ruszyć temat i gdy zakończy się sukcesem → podzielę się tutaj

Jednakże w moim wypadku dodatkowo sprawa może być bardzo indywidualna, gdyż mój system ma niezwykle długą, kilkunastoletnią historię. Pierwszą wersją był "kaczuś", później upgrade'y do kolejnych wydań (największy szok to przejście z KDE 3.5 na 4.0), zaś 4 lata temu migracja z platformy 32 na 64 bitową. W międzyczasie również zmiany sprzętu.
Tym samym jak zapewne się domyślasz, mimo czyszczenia mogę mieć jakieś "naleciałości" co też mogło być przyczyną problemów stąd wolałbym nie rozpatrywać mojego przypadku
.Aktulnie w wolnej chwili kombinuję z joystickiem, gdyż obecnie nie da się latać. Z bardzo precyzyjnego i dokładnego stał się rozklekotanym chłamem niczym te chińskie tandety znane jako "defender" lub "cobra". Po kalibracji jest jeszcze gorzej i aktualnie wlecieć do stacji to prawdziwy hardcore (bardzo duża martwa strefa).
Znalazłem coś takiego https://wiki.winehq.org/UsefulRegistryKeys
Wczoraj nie miałem dość czasu, lecz dziś spróbuję ruszyć temat i gdy zakończy się sukcesem → podzielę się tutaj