02.12.2019, 19:52 UTC
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 02.12.2019, 19:54 UTC przez Kuba Wolf.)
(02.12.2019, 08:52 UTC)Gnievmir napisał(a): Panowie! Jesteście wielcy!
Pozwólcie, że wirtualnie uścisnę Wam prawicę.
Nie obyło się bez drobnych komplikacji z Wine ale... to pewnie indywidualna kwestia.
No i Saitek X52 mimo, że prawidłowo wykryty przez jajko to do poprawnego działania wymagał dodatkowego doinstalowania "xboxdrv" oraz "joystick" przy czym po za kółkiem na przepustnicy (choć w ustawieniach systemowych jest widoczne odpowiednio jako przyciski 33 i 34 to Elitka nie wykrywa ich, a szkoda bo teraz będę musiał inaczej zbindować sterowanie grupami broni) pod Linuxem działa lepiej niż pod Windowsami (zasługę za to prawdopodobnie ponosi brak oprogramowania Logitecha)
Distro: Ubuntu 18.04.3 LTS (Bionic)
Manager: KDE
+REP za "uratowanie życia"
Cieszymy sie niezwykle

Co do braku kolka to jesli przerzucasz bindy z windowsa, to sproboj na nowo przypisac niedzialajace funkcje. Ja mam tak na HotasieX ze w zaleznosci czy bindy sa na wersje Steam czy pod Wine mam do poprawy bindy w 1 lub 2 osiach. Z jakiegos nieznanego dla mnie powodu nazwy osi w ED sie zmieniaja w zaleznosci od tego co emuluje gre.
A na tym ubuntu jak rozumiem kombinacja z wine to brakowalo ci jednej zaleznosci do instalacji wersji staging i winetricks z repo ubuntu byl baaardzoo stary, czy cos wiecej miales problemow? Ja generalnie na Mincie teraz siedze wiec podstawka jest ta sama co u ciebie.

.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)