31.07.2019, 08:29 UTC
Ok to wczoraj zrobilem maly krok dla Ludzkosci, a wielki dla Kubusia 
Innymi słowy żeby testy byly rzetelne to linux musial wyladowac na SSD a co za tym idzie Win10 na razie wyparowal (ciekawe kiedy zona sie spostrzeze, choc profilaktycznie zrobilem jej usera)
Sytuacja wyglada na ten moment tak.
Mint 19.2 Beta Cinnamon, Wine stable (bo devel nie chce znalezc zaleznosci w repo ubuntu, ale dziala jak jest to nie bede plakal), NVidia 430 z repo tego co daliscie, ale juz mi krzyczy o jakis update.
Generalnie ruszylo na Ultra czyli tak jak na Win10 na mojej GFX960, HotasX ma w Mincie co najmniej 2 osie inaczej oznaczone, ale to sie daje szybko poprawic. Zajme sie EDMC i pluginem TWH w nastepnej kolejnosci bo byl tu drobny problem z logami. Znaczy to nie byl problem nawet bo sie nie tworzyly
Jakby komus przeszkadzalo to troche to znalazlem rozwiazanie (ktos juz sie z tym zmagal, ja tylko tu wam przepisuje). Pomoglo utworzenie katalogow na tekiej sciezce:
XXXXX to nazwa naszego usera.
U mnie nie bylo tej czesci od /Save Games/...

Innymi słowy żeby testy byly rzetelne to linux musial wyladowac na SSD a co za tym idzie Win10 na razie wyparowal (ciekawe kiedy zona sie spostrzeze, choc profilaktycznie zrobilem jej usera)
Sytuacja wyglada na ten moment tak.
Mint 19.2 Beta Cinnamon, Wine stable (bo devel nie chce znalezc zaleznosci w repo ubuntu, ale dziala jak jest to nie bede plakal), NVidia 430 z repo tego co daliscie, ale juz mi krzyczy o jakis update.
Generalnie ruszylo na Ultra czyli tak jak na Win10 na mojej GFX960, HotasX ma w Mincie co najmniej 2 osie inaczej oznaczone, ale to sie daje szybko poprawic. Zajme sie EDMC i pluginem TWH w nastepnej kolejnosci bo byl tu drobny problem z logami. Znaczy to nie byl problem nawet bo sie nie tworzyly
Jakby komus przeszkadzalo to troche to znalazlem rozwiazanie (ktos juz sie z tym zmagal, ja tylko tu wam przepisuje). Pomoglo utworzenie katalogow na tekiej sciezce:Kod:
"/home/XXXXX/.local/share/Steam/steamapps/compatdata/359320/pfx/drive_c/users/steamuser/Saved Games/Frontier Developments/Elite Dangerous/" XXXXX to nazwa naszego usera.
U mnie nie bylo tej czesci od /Save Games/...

.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)