[Official Black Box] DUB-ZERO Discovery
:: DATE: <<2 June 3305>>
:: SYSTEM: <<BLEA EURK EC-K d9-19>>
:: LOCATION: <<DS>>
:: STATUS: <<SUPERCRUISE>>

..........

Co sie usmialem dzis to moje. Ale nie ma sie co dziwic skoro sygnaly geologiczne nie pozostawiaja zbyt wiele wyobrazni.... Podejscie do ladowanie bylo ksiazkowe, G1, systemy zdrowe, 100 metrow nad powierzchnia giry sztywne jak denat, alignment - ok w ulamku sekundy - czysta przyjemnosc. 

Widocznosc swietna, zastanawiaja mnie tylko te zielonkawe wyziewy. SRV juz gotowy, zabiore cos do zarcia bo w sumie nie pamietam kiedy ostatni raz cos jadlem. Mysle ze wskocze do jakiejs mglawicy po drodze, moze zabiore kogos do kabiny, w zasadzie i tak na wiekie pieniadze z tej ekspedycji nie licze a towarzystwo jest przeciez bezcenne.

Opa! SRV delikatnie dotknal powierzchni, chwile zamielil w miejscu i wystrzelil jak swir przed siebie - lubie ten wgniot w fotel czasami... jak cisne do dechy celowo a nie ratujac wlasne zycie...

Juz po kilku metrach musialem hamowac przed dwoma ogromnymi geologicznymi "koncowami"... zasmialem sie tylko cicho, pokrecilem glowa i ruszylem dalej.
[Obrazek: SFfhOPi.jpg]

Na SRV pozostal zielonkawy nalot a kurz nieprzecietnie lepil sie do canopy. Az strach pomyslec jaki smrod bedzie panowac w "garazu"... dla pewnosci przytrzymam Conde blisko gwiazdy zeby odkazic i pozbyc sie wszelkich wspomnien po tym miejscu... no ale skoro juz tu jestem...

[Obrazek: QPl1TDN.jpg]

Skaner nie klamie. Troche zasobow przyda mi sie przy bardziej skomplikowanych naprawach... tym bardziej ze zauwazylem ze obydwa majstry pokladowe spadaja na zdrowiu a to niedobrze. Pokrece sie - jak zwykle - jak bak w przyslowiowej... sieni i odstrzele kilka krysztalow.

[Obrazek: 8kzh8RU.jpg]

Znalazlem nawet takiego ktorego chetnie zabralbym na poklad i wmontowal w doniczke. U nas w kwaterach mieli takie podobne, tylko to byly rosliny... a nie cholerne skrystalizowane pierwiastki. Cargo hatch az zazgrzytal z radosci na widok smakowitego kaska. 

..........
..........
..........

Nie pamietam ile placa juz za te "ziemiopodobne", ale na wszelki wypadek robie komplet skanow i przy okazji (czesto nie z wlasnej woli) ulegam hipnotycznym wlasciwosciom tych miejsc...

[Obrazek: 4U33zo7.jpg]

Terraformowalny kamyk bedzie znakomitym miejscem dla jakiegos obrzydliwie bogatego polityka czy innego margrabiego... Ten tu ma jeszcze zapasy Alexandrite'u... Zastanawiam sie czy nie zostac tu na dluzej i nie przygarnac jednego dla siebie... heh... zeby sie tak dalo...

..........
..........
..........

W kabinie unosi sie dym i para wodna, leb boli jakby w czaszce pieprzylo sie stado pawianow... Jak moglem byc taki glupi, zostawic maszyne w hiperskoku i pojsc sie odlac w miedzyczasie? Wszystko spoko, ale przepustnice w takim razie trzebaby cofnac do Idle, co? Wykorzystalem jednego z dwoch Heat Sinkow na cala wyprawe... nie wiem, gdzies czytalem ze mozna je syntetyzowac, ale nie o to chodzi! Zabralem dwa i chcialem dowiezc dwa - wiecej dyscypliny, Lightmun... skorzystam z okazji i odpale sobie od nawiewu dzis... a nie zapalniczka...

Malo brakowalo, para ogromnych pustych slepi wgapia sie w moj statek jakby w zdziwieniu... bo nikogo przede mna tu nie bylo... i nie udalo im sie mnie pozrec...

[Obrazek: EQ5c2vE.jpg]

Conda dostala troche w dupe... z reszta ja tez.

Sprawdzilem system i opodal znajduje sie calkiem przyjemny kolorystycznie gigant gazowy... Lubie budzic sie do kojacych widokow...

[Obrazek: YR29Zlz.jpg]

I przy takich dzisiaj zamkne oczy by odplynac w pogoni za sila na kolejne 1000 lat swietlnych, kolejny krok z kilkudziesieciu. 

Gazowiec zdaje sie cicho mruczec... wiem, ze to Ty, Conda. A moze to te sound packi... nie wiem, nie obchodzi mnie z reszta... gdy zasypiam lezac na boku i moje oczy gasna wlepione w te obce, zimne ale piekne giganty... slysze wszystko jakby oczami... 

<<TRANSMISSION TERMINATED>>>
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku
[Official Black Box] DUB-ZERO Discovery - przez Lightmun - 30.05.2019, 12:51 UTC
RE: [Official Black Box] DUB-ZERO Discovery - przez Zir4n - 30.05.2019, 13:53 UTC
RE: [Official Black Box] DUB-ZERO Discovery - przez Lightmun - 02.06.2019, 23:03 UTC

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości