14.03.2019, 08:33 UTC
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 14.03.2019, 08:36 UTC przez Rafiki517.
Powód edycji: Uzupełnienie pytania 5
)
(14.03.2019, 08:18 UTC)deathang3l2 napisał(a): Mam parę pytań:
1. Czy da się wymanewrować wystrzeloną we mnie torpedę tak, żeby trafiła w strzelającego/asteroidę/stację/inny statek?
2. Czy da się zestrzelić torpedę?
3. Co się stanie jeżeli uciekając przed torpedą wrzucę cichy bieg?
4. Czy jest możliwe wylądować na planecie z wypuszczonym myśliwcem?
5. Czy jest możliwe wylądować na planecie z wysuniętą bronią i liczyć na wsparcie wieżyczek ustawionych na wolny ogień? (mój wynajęty członek załogi otrzymuje swoje 5% najwyraźniej za piękne oczy)
6. Czy dwóch pilotów w skrzydle może na zmianę wypuszczać flary aby utrzymywać gimbale i wieżyczki swojego przeciwnika w ciągłym stanie niemal całkowitej bezużyteczności?
7. Czy myśliwce Strażników są warte zachodu z innych powodów niż tylko estetyczny?
Z góry dzięki
1. Powinno się dać bez problemu, aż tak inteligentne nie są.
2. Jak leci torpeda, używasz select highest threat I owszem można ustrzelić ręcznie, jak i liczyć na point defense.
3. Jak chcesz pozbyć się tarcz w samym środku walki, pod ostrzałem i liczyć na szczęście, to powinna stracić namierzanie. (Nie testowałem).
4. Nie.
5. Nie testowałem, prawdopodobnie nie (ale od tego point defense ci pomoże umieszczony na górze kadłuba ustrzeli rakiety) a i wieżyczki obsługuje komputer pokładowy. Drugi pilot ma pomagać tylko w myśliwcu, albo pilotować twój statek kiedy chcesz się pobawić myśliwcem.
6. Flara chroni tylko twój statek od namierzania.
7. Podobno mają być skuteczne na thargoidy (ktoś mi kiedyś wspomniał, że i tak szybko padają pod ostrzałem kwiatków).