18.01.2019, 22:20 UTC
Hej koledzy, właśnie kupiłem sobie pierwszy statek (Cobrę
) i w związku z tym pojawiło się parę pytań:
- chciałem sobie polecieć relatywnie niedaleko, okazało się że to ok. 900ly ode mnie. Moja cobra ma jump range 10.4ly. Planer wskazuje mi 140 skoków... czy to normalne?
Co prawda nie zrobiłem jeszcze upgrade'u FSD, ale i tak mój zasięg wydaje mi się raczej mizerny.
- stary statek zostawiłem w miejscu gdzie kupiłem Cobrę. Rozumiem, że tylko stamtąd mogę go odebrać? Pytanie może i głupie, ale pojawiła mi się na mapie ikonka więc tak wnioskuję, z tym że pewien nie jestem
- pytanie ogólne: gdy zbliżam się do celu podróży (ok. 10-15 sec przed), znacznik ciągu zawsze mam ustawiony w niebieskim polu (na standardowych ustawieniach kolorystycznych). Będąc w tym polu moja prędkość automatycznie dostosowuje się do odległości od celu. Czasami jednak coś nie trybi i robię loop of shame, mimo że znacznik NA PEWNO znajduje się w tym polu. Od czego to zależy?
) i w związku z tym pojawiło się parę pytań:- chciałem sobie polecieć relatywnie niedaleko, okazało się że to ok. 900ly ode mnie. Moja cobra ma jump range 10.4ly. Planer wskazuje mi 140 skoków... czy to normalne?
Co prawda nie zrobiłem jeszcze upgrade'u FSD, ale i tak mój zasięg wydaje mi się raczej mizerny.- stary statek zostawiłem w miejscu gdzie kupiłem Cobrę. Rozumiem, że tylko stamtąd mogę go odebrać? Pytanie może i głupie, ale pojawiła mi się na mapie ikonka więc tak wnioskuję, z tym że pewien nie jestem

- pytanie ogólne: gdy zbliżam się do celu podróży (ok. 10-15 sec przed), znacznik ciągu zawsze mam ustawiony w niebieskim polu (na standardowych ustawieniach kolorystycznych). Będąc w tym polu moja prędkość automatycznie dostosowuje się do odległości od celu. Czasami jednak coś nie trybi i robię loop of shame, mimo że znacznik NA PEWNO znajduje się w tym polu. Od czego to zależy?