22.10.2018, 12:08 UTC
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 22.10.2018, 12:14 UTC przez Azzorek.)
(22.10.2018, 11:11 UTC)Yata_PL napisał(a): @Azzorek i jak wrazenia w VR? joya typu hotas pewnie potrzebujesz ? tak sie sklada ze mam na zbyciu...Myślę, że zagrzeję u Was na dłużej. Mam nadzieję, że Husarskie Forum rozbuduje się też o Działy dla wcześniejszych części Elite. Trzeba pamiętać o historii zwłaszcza, że tworzymy przyszłość w postaci ulepszania ED. Niektóre rzeczy z Frontier Elite II i Frontier First Encounters nadal miażdżą ED
. Ja wiem, że się łatwo mówi, generowanie planet na takim poziomie graficznym jaki jest w ED jest pewnie bardzo zasobożerne, stąd nie mamy planet z atmosferami . Chciałbym też, żeby można było wlecieć chociaż w górne warstwy atmosfery gigantów gazowych - to musiałoby być przeżycie. Pamiętam jak w Elite II Frontier wylądowałem np. na Neptunie, zielone niebo i białe chmury. A co tam będę opowiadać, sami zerknijcie na mojego Kupieckiego Tygrysa na powierzchni tej planety link.Screen zrobiony na emulatorze Amigi bo wygodniej i ładniej niż zdjęcie komórką z monitora. Mam nawet save więc mogę udowodnić, że to możliwe bez żadnych cheatów
.Co do VR to gra nabiera nowego wymiaru. Grafika jest gorsza niż na monitorze (rozdzielczość) i wygląda trochę jak obraz ntsc na starych telewizorach kineskopowych (takie linie poziomie i pionowe). Po dłuższej chwili daje to jednak klimacik i nie przeszkadza. Jedno jest pewne. W ustawieniach VR na ultra z SuperSampling na 1.6 gra zajmuje na karcie graficznej 7,2GB RAM i około 5GB RAM systemowego. Grafa (Gigabyte GTX1080 8GB Xtreme Gaming) pracowała na zegarach 2040MHz rdzeń i 1276MHz pamięci. Temperatura GPU nie przekroczyła 72 stopni Celsjusza. Procek raczej nie jest obciążony. Mój i74790k 4GHz i 4,2GHz w turbo zagrzał się do 50 stopni Celsjusza (użycie nie przekraczało 30%) . Do VR zastanawiam się nad pakietem do sterowania głosem, ale nie wiem jak to w nocy by miało wyglądać, żona i dzieciaki by mi marudziły że ojciec angielskim szpanuje
. Dżoja nie potrzebuję
. Ten mój działa tak płynnie, że mimo iż mam nowego Ravcore Javelin to gram cały czas na tym Logitech. Javelin jakiś taki sztywny, mało precyzyjny i przez to sztucznie się statkiem manewruje, aczkolwiek sam dżoj solidnie wykonany.Zajrzyjcie do nowo utworzonego przeze mnie tematu w dziale Korytarze->Inne gry . Jeśli znacie FFE lub chcecie poznać to jest dobre miejsce ku temu.
Pozdrowionka Komandorzy!
Cmdr Azzorek

.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)