11.09.2018, 16:15 UTC
(11.09.2018, 12:34 UTC)Muzzyx napisał(a): Pytanie bardziej do windows exploratorów, ale do szperaczy planetarnych również.
Podczas podróży jak sobie latam to w jaki sposób mogę stwierdzić, czy będzie coś fajnego na planecie (rozbite statki, abandoned settlementsy) które nie pojawiają się jako POI na Planetary Map?
Czy są jakieś wskazówki w tym menu które mogą wskazywać na zawartość ciekawszych obiektów?
Wiem, że "ciekawe" planety można poznać po dźwięku, ale dlaczego nie mogę znaleźć większych rzeczy na planecie będąc w Supercruise i patrząc na szczegółową mapę (Advanced planetary scanner my ass).
Także pytanie - czy da się, czy da się nie?
I pytanie za punkt dodatkowy - czy da się jakoś kurde bele zaznaczyć waypoint na planecie, czy tylko contacts działa?
Wg moich obserwacji raczej nie masz info ze cos fajnego ale malego na planecie znajdziesz. To wydaje sie w pewien sposob losowe. Np ja nie jezdze jakos duzo po planetach, ale trafilem 7000 LY od Banki statek (znaczy byl na skanerze, byl na kontaktach, ale go nie widzialem jakby byl pod ziemia), czasami jakies wraki SRV, albo sondy rozbite na planetach ktore wg Universal Cartographics sa nie odwiedzone przez nikogo.
Co do pytania dodatkowego to i tak i nie. Nie zanzaczysz nic na mapie i nie pojedzies do jakiegos znacznika, ale sa programy zewnetrzne ktore maja funkcje ze podajesz im koordynaty a one cie do nich prowadza.

.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
![[Obrazek: 06e73Ol.jpg]](http://i.imgur.com/06e73Ol.jpg)