Mylisz się 
Zanim dolecisz na dopalaczu (działa pod warunkiem, że nie wykonujesz korekty kursu) do powierzchni planety w SC mija kilka-kilkanaście minut.
ps.
I żeby nie było
Obie gry dla takich jak my miłośników space-simów są fajne tylko, że każdy wydawca poszedł inną drogą:
Frontier wydał szybko coś co miał obiecując lub sugerując pewne rzeczy.
CIG grzebie w swoim projekcie od dawna z mniejszym lub większym sukcesem ...
I tak z mojego (zaznaczam mojego) punktu widzenia nikt nie jest lepszy.
Zawsze pisałem "baw się w ED ale może warto kupić minimalną wersję SC".
Dostaliśmy cztery lata temu ED z progresem opartym masie (rzeźby w g ...) i z wieloma obietnicami w którym do dziś wielu z Nas i ja bawiło się i bawi się dobrze.
Ale uczciwie pisząc gdzie każdy z Nas byłby dziś gdyby nie TWH i Hetman (wazelina 500+) ?
Może na forum.pl Frontiera ?
A może jednak w innej grze
Nie mnie to osądzać.
W ciągu tych czterech lat Pan Braben wydał dwie inne topowe gry i jeden pełnoprawny dodatek do ED ...
A CIG mniej lub bardziej robi tylko swojego SC ...
I przyznam, że w tym roku trzyma swój podany harmonogram ...
Zobaczymy gdzie będziemy z ED i SC w przyszłym roku.
To jednak tylko gry czyli rozrywka więc bawimy się dalej.
ps.2
I dodam tylko, że Pan Braben ma swój kurs akcji i akcjonariuszy a Pan Roberts ewentualne wsparcie backerów/bezimiennych inwestorów ...
Nie wiem co lepsze dla graczy w kwestii podejmowanych decyzji

Zanim dolecisz na dopalaczu (działa pod warunkiem, że nie wykonujesz korekty kursu) do powierzchni planety w SC mija kilka-kilkanaście minut.
ps.
I żeby nie było

Obie gry dla takich jak my miłośników space-simów są fajne tylko, że każdy wydawca poszedł inną drogą:
Frontier wydał szybko coś co miał obiecując lub sugerując pewne rzeczy.
CIG grzebie w swoim projekcie od dawna z mniejszym lub większym sukcesem ...
I tak z mojego (zaznaczam mojego) punktu widzenia nikt nie jest lepszy.
Zawsze pisałem "baw się w ED ale może warto kupić minimalną wersję SC".
Dostaliśmy cztery lata temu ED z progresem opartym masie (rzeźby w g ...) i z wieloma obietnicami w którym do dziś wielu z Nas i ja bawiło się i bawi się dobrze.
Ale uczciwie pisząc gdzie każdy z Nas byłby dziś gdyby nie TWH i Hetman (wazelina 500+) ?
Może na forum.pl Frontiera ?
A może jednak w innej grze

Nie mnie to osądzać.
W ciągu tych czterech lat Pan Braben wydał dwie inne topowe gry i jeden pełnoprawny dodatek do ED ...
A CIG mniej lub bardziej robi tylko swojego SC ...
I przyznam, że w tym roku trzyma swój podany harmonogram ...
Zobaczymy gdzie będziemy z ED i SC w przyszłym roku.
To jednak tylko gry czyli rozrywka więc bawimy się dalej.
ps.2
I dodam tylko, że Pan Braben ma swój kurs akcji i akcjonariuszy a Pan Roberts ewentualne wsparcie backerów/bezimiennych inwestorów ...
Nie wiem co lepsze dla graczy w kwestii podejmowanych decyzji
![[Obrazek: ICnDx3E.png]](http://i.imgur.com/ICnDx3E.png)