26.04.2018, 06:19 UTC
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 26.04.2018, 06:22 UTC przez ronin_htd.)
Pepemag napisał(a):Miałem komunikaty że "discovered XX new astronomical objects" ,ale czy to są odkryte przeze mnie nowe planety?Czytając co napisałeś, odniosłem delikatne wrażenie, że niepotrafisz posługiwać się skanerami
wiadomka, można podlecieć do każdego obiektu, i rozejrzeć się wokoło ale czy posiadacz najlepszego skanera ever nie ma pewności że przy pierwszym skanowaniu systemu nie odkryje on wszystkich obiektów?

Po wejściu w układ i odpaleniu active range ADS, dostajesz komunikat o odkryciu wszystkich obiektów astronomicznych w układzie w którym się znajdujesz.
Odkrywasz, a dokładniej odsłaniasz obiekty które początkowo nie są dla Ciebie widoczne (passive range). Pojawią się one na radarze (Sensors) oraz w lewym panelu nawigacji.
Będę one figurowały jako Unexplored - w lewym panelu, jak i po zaznaczeniu celu.
Druga rzecz o której koledzy nie wspomnieli. Jeżeli odkryłeś planetę po raz pierwszy (Unexplored i nie ma pierwszego odkrywcy) i chcesz, aby Twoje imię pojawiło się przy First discovered by podczas oddawania karto, to daną planetę musisz zeskanować DSS!
Skany planet można robić na dwa sposoby:
BDS/IDS/ADS - niepełny skan obiektu, brak możliwości zostania pierwszym odkrywcą
ADS + DSS - pełny skan obiektu wraz z możliwościa zostania pierwszym odkrywcą

.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
![[Obrazek: 85280.jpg]](https://inara.cz/data/sig/85/85280.jpg)