03.04.2018, 18:55 UTC
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 03.04.2018, 19:02 UTC przez Kuba Wolf.)
To jeszcze moje 3 grosze odnosnie efektow Deep Charge vs Mass Manager. TU ktos pokusil sie zeby to wszystko policzyc. Generalnie w skrocie wychodzi tak ze 5 FSD sa takie same, ale nie do konca
Ponizej lepsze efekty powinnismy osiagnac na Deep Charge a 5 i wyzej lepiej sie spisuje Mass Manager. A i czasami warto wziac pod uwage ze Deep Charge teoretycznie zmniejsza efektywny zasieg statku na calym zbiorniku (jakby ktos latal po naprawde "zimnych" rejonach bez mozliwosci tankowania), bo na ostatni skok moze zabraknac paliwa na max zasieg. Ale to i tak tylko akademickie gdybanie. Wg Coriolis roznica dla mojej wyprawowej kondy miedzy jednym i drugim chyba nawet 0,5 Ly nie wynosila. W normalnych warunkach wiecej zyskuje latajac na pol zbiornika.
Ale mam pytanie do Gornikow. Czy w kazdym metalic (juz nie wazne czy pristine czy nizszym) ringu albo belcie bede mial ten sam zestaw mineralow? Latalem troche w Dekar (jakos tak 70Ly od Parutis) sa tam dwa miejsca Pristine Metalic. Ring przy planecie i pas asteroid przy gwiezdzie. Szukalem materialow, choc az korcilo mnie wrocic po rafinerie bo leciala masa zlota, srebra i uranu. Znalazlem troche materialow, ale np ja nadal nie mam ni grama olowiu. Ba ja tego materialu nawet chyba odkrytego nie mam. Wg Inary on jest tylko do miningu i jest pospolity jak piasek na plazu, wiec co robie nie tak?
Ponizej lepsze efekty powinnismy osiagnac na Deep Charge a 5 i wyzej lepiej sie spisuje Mass Manager. A i czasami warto wziac pod uwage ze Deep Charge teoretycznie zmniejsza efektywny zasieg statku na calym zbiorniku (jakby ktos latal po naprawde "zimnych" rejonach bez mozliwosci tankowania), bo na ostatni skok moze zabraknac paliwa na max zasieg. Ale to i tak tylko akademickie gdybanie. Wg Coriolis roznica dla mojej wyprawowej kondy miedzy jednym i drugim chyba nawet 0,5 Ly nie wynosila. W normalnych warunkach wiecej zyskuje latajac na pol zbiornika.Ale mam pytanie do Gornikow. Czy w kazdym metalic (juz nie wazne czy pristine czy nizszym) ringu albo belcie bede mial ten sam zestaw mineralow? Latalem troche w Dekar (jakos tak 70Ly od Parutis) sa tam dwa miejsca Pristine Metalic. Ring przy planecie i pas asteroid przy gwiezdzie. Szukalem materialow, choc az korcilo mnie wrocic po rafinerie bo leciala masa zlota, srebra i uranu. Znalazlem troche materialow, ale np ja nadal nie mam ni grama olowiu. Ba ja tego materialu nawet chyba odkrytego nie mam. Wg Inary on jest tylko do miningu i jest pospolity jak piasek na plazu, wiec co robie nie tak?

.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)