Kto pyta, nie błądzi - wątek z pytaniami i odpowiedziami na temat Elite
[quote pid='100652' dateline='1522666722']

#Tricky Belt  - nie jest tak źle, specjalnie nie napisałem ci o Material Traderach  ( żeby ci głowa nie pękła ) - poszukaj wątku na forum o zmianach z patchami.
A jeśli chodzi o efekty specjalne - na bazie FSD - pierwszy z góry DEEP CHARGE zwiększa ilość wykorzystywanego paliwa do skoku - ma w opisie wzmiankę o tym że zwiększa dzięki temu skok... ale tylko dla małych statków bodajże do FSD klasy 4.
Dla większych statków bardziej opłacalny jest efekt drugi - STRIPPED DOWN - który obniża wagę całego elementu co przy masie statku i odpowiednio dużego modułu daje lepszy efekt na zasięg skoku niż wieksza dawka paliwa. - według własnie takiej opinii  zrobiłem swoją T10. Nie ukrywam że jak zbiorę odpowiednie składniki to jeszcze to sprawdzę samemu ale nie mam powodów  uważać że ktoś mnie okłamał Smile
[/quote]

Twoje informacje o istnieniu Material Trader bardzo mi pomogly. Zaglebiłem się w  to, i efekt: przez Święta podniosłem FSD na maksa +efekt specjalny. Jednak wybrałem DEEP CHARGE (nie miałem na tamten odpowiednich danych, a już mi się nie chciało szukać) Tak jak pisałeś dałem efekt specjalny dla 5 poziomu modyfikacji. Efekt naprawdę pozytywnie mnie zaskoczył. Zaczynałem przed Upgrade moim ASP z 30,79 (33,07)LS teraz po wszystkich upgradach mam 48,77(52,28)LS  Nieźle jak na pierwszy miesiąc gry. Jest to odległość z ładowania 16 ale bez kabin pasażerskich. Teraz muszę zacząć zarabiać wreszcie na dalekich trasach turystycznych, bo jestem biedakiem którego ledwo stać na ubezpieczenie:-) Jak dorobię się dużej kasy, może zainteresuje się gra zespołowa (gram niestety na Xbox więc dużej społeczności nie ma) Spotkałem co prawda kilku graczy, ale w interakcje prawie nie wchodziłem. Raz Oni weszli, gdy 2 graczy żywych w skrzydle czailo się przy wylocie z bazy Felicity, i polowali na wszystkich swoimi Anakondami(chyba) Raz dwa i musiałem płacić ubezpieczenie 10 sek po opuszczeniu bazy:-) Nawet mnie nie ostrzegł, po prostu rozwalił bez skanowania:-) W każdym razie jeszcze raz dzięki wszystkim za pomoc, bez was tak szybko bym nie ulepszyć FSD. Chwilowo będziecie mieli ode mnie spokój, ale jak gdzieś znowu utkne, będę pytał:-)
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku
RE: Kto pyta, nie błądzi - wątek z pytaniami i odpowiedziami na temat Elite - przez TrickyBelt96749 (Kubon 1980) - 03.04.2018, 11:42 UTC
temperatura - przez Plebix 007 - 06.12.2020, 16:36 UTC
RE: temperatura - przez Ganzuri - 06.12.2020, 17:23 UTC