Prośba do frakcji o pomoc przy wyborze gratów do kompa ;)
http://allegro.pl/logitech-g930-sluchawk...04109.html bierz te słuchawki też kupiłem na allegro i lepszych nie miałem . Wystarczy starsze sterowniki wgrać i wszystko śmiga . Ludzie nakupili ich i teraz jak nowe stery wyszły , updatują i mają problem . Na nowych sterach rozparowują się z nadajnikiem bardzo często . Na starych nic takiego nie ma miejsca .Super dźwięk w grach . A mikrofon możesz do góry podnieść . Akumulator da się dokupić bez problemu . jedyny minus jak doładowujesz to lewa słuchawka robi się ciepła . Są bardzo wygodne nawet po 10 h gram i nic nie uwiera .
[Obrazek: 21154.png?1459072303]
Odpowiedz
Oooo i cena sensowna... na ile średnio starcza akumulator? Tylko że nie są nowe....
Pod którą Windą je masz? Lecę na Win7 i nie chce tego na razie zmieniać... ale skoro starsze sterowniki są ok, to pewnie nie będzie problemu.
A nie wiesz, czy jest wersja na kablu?
Cena nówek trochę mniej fajna... Smile
Odpowiedz
(20.03.2016, 08:39 UTC)GutenbergPL napisał(a): Oooo i cena sensowna... na ile średnio starcza akumulator? Tylko że nie są nowe....
Pod którą Windą je masz? Lecę na Win7 i nie chce tego na razie zmieniać... ale skoro starsze sterowniki są ok, to pewnie nie będzie problemu.
A nie wiesz, czy jest wersja na kablu?
Cena nówek trochę mniej fajna... Smile

Winda 7 działa i do tego systemu są , te stare sterowniki. Ja użytkuje na win 10 . I jest ok . Czasem jakaś tabelka wyskoczy że coś tam coś tam .... ale klikam ok i nie przeszkadza to w niczym . Wyczytałem że idioci z logitecha po wypuszczeniu nowych słuchawek z serii G wpadli na arcy genialny pomysł  , żeby pojebać ludziom w nowych sterach , tylko po to żeby sprzedaż nowych słuchawek wzrosła . Mają gorsze przetworniki od starych  g930 .... ale to bdw .
Aku nowy to 10 h grania non stop i gadania non stop . Na starym co miał 3 lata bo takie kupiłem działało 6 h. Słuchawki są na usb 2.0 koniecznie na 2.0 bo na 3.0 podobno je pali. Większy prąd ładowania czy cuś . Nie wiem , ale wierze na słowo , pisane na forach. Usb służy tylko do ładowania i tylko do tego . Nie przesyła dźwięku tylko prąd .Kabel na rozwiniętym usb to jakieś 3....do 4 m także problemu nie ma . Czasami faktycznie przydał by się jack ... jak bym chciał na innych odtwarzaczach audio w domu posłuchać .Dongle usb to karta muzyczna jest 7.1 i to faktycznie działa , także gra o niebo lepiej niż moja karta AC coś tam coś tam. Stare sterowniki mają zmienne profile syntezatora mowy ... np komandos , wiewiórka itp itd ..... a nowe stery  ni hu ja .... taka Panie polityka Logitecha  Smile.
Odpowiedz
A ja polecam słuchawki a nie zabawki i są to: Sennheiser HD 518
http://www.3kropki.pl/p/5/4/0/sennheiser...kazje.info

Niestety budżet niski ale te słuchawki po prostu miażdżą konkurencję a w szczególności ten produkt słuchawkopodobny jakim jest logitech.
Wystarczy spojrzeć na parametry i szczęka opada. Pasmo przenoszenia od 14HZ do 26KHZ po prostu rozwala system. Przy efektywności 108dB to urywa uszy. 3.5m przewód i mini jack do podłączenia są na duży plus - nie trzeba stosować przejściówek. No i zniekształcenia tylko 0.2% co plasuje te słuchawki w klasie wyższej.

Za tę cenę nic lepszego nie kupisz.
Pozdrawiam.

P.S.
Nie kupuj tego logitecha !!!
Odpowiedz
No właśnie mam zewnętrznego SoundBlastera i wolałbym jacka... ale marudzę, dzięki serdecznie, rep poleciał.
Jeszcze się poprzyglądam na różne, pewnie aż moje nie padną i wtedy będę kupował w popłochu... Biggrin

EDIT: Rommie, budżet w przypadku wydatków na sprzęt - sam wiesz, że jest z gumy. Smile
Wierze na słowo że to dobre parametry.
No ciekawe...
Odpowiedz
Te Sennheiser HD 518 to naprawdę najlepszy wybór w tych pieniądzach - wiem znam się na tym siedzę w dziale nagłośnień Wink
Pamiętaj że każde słuchawki bezprzewodowe mają opóźnienie od 50 do 90ms a to daje już prawie sekundę opóźnienia !
W grach jest to niedopuszczalne - szczególnie w strzelankach.
Bo jak to ma wyglądać gdy na ekranie giniesz a dopiero za pół sekundy słyszysz strzał ? Smile hihi
Odpowiedz
Jak gram na nich od roku , to niestety nie spotkałem się z niczym takim ..... że ginę i słyszę świst kuli ...... hmmm ciekawa teoria .
Odpowiedz
Wychodzę z założenia, że im prostsza konstrukcja(w tym wypadku kabel) tym się mniej psuje... ale co kto lubi - ja akurat lubię proste rzeczy.
SoundBlaster właściwie leży mi w zasięgu ręki(no, nogi) - kabel łapie w gumki żeby się nie ciągał.
W FPSy nie gram, ale kto wie co będzie w przyszłości...

Jak kupię to opowiem wrażenia.... pewnie je wezmę, mają je po te 360zyla w sklepie koło którego codziennie przyjeżdżam

Jeszcze raz dzięki, Panowie Szlachta... Wink
Odpowiedz
Podałem drastyczny przykład tanich słuchawek bezprzewodowych Wink
W tych Logitech opóźnienie jest znacznie niższe. Przypuszczam że max 30 do 40ms. Czasem jak zdarzy się utrata pakietów lub desynchronizacja może być gorzej ale kto to wie - producent bardzo mocno ukrywa dane na temat "latency" swojego sprzętu.
Odpowiedz
Ostatnio miałem możliwość testowania takich słuchawek na elitce .... http://allegro.pl/focal-spirit-one-qobuz...96957.html ... uwierz mi cmdr Rommie .... niby markowe ale szybciutko założyłem swoje plastikowe logitechy .... dane techniczne miały się nijak do tego co słyszałem w rzeczywistości .... jak to mówią rzecz gustu .Choć właściciel tych focali stwierdził że jestem baran i się nie znam , a poza tym to na pewno chcę go wkurwić  Smile
Odpowiedz