Kącik stratega, czyli temat dla fotelowych generałów
Z rozmów na TS można wywnioskować, że wśród husarzy mamy co najmniej kilka osób lubujących się w przestawianiu pionków po mapach, zdobywaniu nowych ziem w drodze negocjacji dyplomatycznych, skrytobójstw lub zwykłej przewagi liczebnej oraz wysyłaniu batalionów gwardii przeciwko xenosom w imię Imperatora. Oto temat dla wszystkich, którzy lubią godzinami gapić się na mapy, planując kolejne ruchy swoich armii.

Ze swej strony byłbym zainteresowany rozegraniem kilku partyjek w następujące tytuły:

Europa Universalis IV - spędziłem prawie 400h nad tą grą, niestety nie miałem nigdy przyjemności pograć online. Czy ktos z Was ma tą doskonałą strategię i byłby skłonny zagrać partyjkę albo dwie? Posiadam wersję vanilla bez DLC.

WH40K: Dawn of War 2 - kilka razy zaczynałem kampanię i nigdy jej nie skończyłem. Tryb MP pozwala rozegrać ją w co-opie, poszukuję partnera do pokonania xenosów i odparcia inwazji roju Leviathan (lub polegnięcia na placu boju w imię Imperatora). Nie posiadam żadnych dodatków.

XCOM: Enemy Unknown - tryb multiplayer pozwala rozegrać partyjkę ludzie vs. obcy. Chętnie obczaję z czym to się je. Nie posiadam dodatku Enemy Within ani moda The Long War (mod wymaga tego dodatku).

Crusader Kings 2 - zafascynowany EUIV kupiłem to na wyprzedaży i... nie potrafię tej gry ogarnąć. Jest tak podobna do EUIV, a jednocześnie na tyle inna, że moją pierwszą i jak do tej pory jedyną kampanię skończyłem po miesiącu... kompletną klęską, utratą wszystkich lenn oraz śmiercią władcy. Mimo to chciałbym zagrać. Nie posiadam żadnych DLC.

Civilisation 5 - tego tytułu chyba nie trzeba przedstawiać. Chociaż z wymienionych tutaj strategii jest to najmniej lubiana przeze mnie pozycja, również chętnie zmierzę się z kimś w pojedynku. Posiadam dodatek Brave New World.

Don't Starve Together - w singlu utopiłem prawie 50h i było to bardzo przyjemne doświadczenie. Jestem ciekaw jak próba przetrwania zimy powiedzie się w kilka osób (zamawiam Wendy! Tongue )
Odpowiedz
Mam EU: IV i XCOMa, lubie obie, ale też jeszcze nie miałem okazji potestować online. Tak więc jestem za. Wstępnie powinienem mieć czas 28-29.02.
[Obrazek: sz37R8A.png]
Odpowiedz
Ja bym jeszcze dorzucił Wargame: Red Dragon
Odpowiedz
Europa Universalis IV ! Biggrin nigdy nie grałem online i z chęcią spróbuję Biggrin Biggrin
[Obrazek: franzv2.jpg]
Odpowiedz
Cywilizacja V - piszę się.
Odpowiedz
To ja bym się pisał na Warhammer 40K - Dawn of War 2, chyba nie grałem w to w co-opie, chętnie bym spróbował Smile
Odpowiedz
Gal, Przemek - znakomicie, zgadajmy się na TS co do dokładnego terminu, kampania w 3 osoby może być ciekawa. Jesli ktoś jeszcze ma ochote dołączyć, to zapraszam, im więcej, tym weselej Smile

Goliat - jak wyżej, dogadajmy się na TS, np. dziś wieczorem. Tylko jeśli skończyłeś już kampanię, to proszę, żadnych spoilerów.

Tumir - niestety nie posiadam, ale może ktoś z obecnych ma i zagra. Temat w założeniu ma stanowić tablicę ogłoszeń dla domowych strategów

Gutenberg - fajnie by było znaleźć jeszcze kogoś, w kilka osób będzie ciekawiej. Póki co, Civ5 odłożę, ale będziemy w kontakcie Smile
Odpowiedz
Jakby coś ja się piszę na CIV5, dawn of wara 1 i 2 mam - ale dużo bardziej wolę 1 niż 2.
Odpowiedz
Dokładnie tak jak kolega powyżej, WH40K zdecydowanie 1, kampania w 2 to lekkie nieporozumienie.
Jeśli o mnie chodzi to bardzo chętnie CIV5 (mam też BNW)
Odpowiedz
W sumie mam Don't Starve, CiV5, EU IV i CK 2. Osobiście Najchętniej pograłbym w CK 2 albo Don't Starve ale od biedy mogę w EU IV pograć aczkolwiek w ogóle nie ogarniam mechaniki tej części.
[Obrazek: 2760.png]
Odpowiedz