Ankieta: Czy zagrasz w No Man's Sky
Tak kupię od ręki.
Nie szkoda mi kasy na ten kicz.
Poczekam na opinie innych.
[Wyniki ankiety]

No Man's Sky - dyskusja ogólna
(09.03.2017, 12:19 UTC)Kyokushin napisał(a): Są obejścia, ale działa to jak proteza.
https://www.youtube.com/watch?v=G2vj0WsJAH0

Bardzo dziękuję Smile

Odpowiedz
(09.03.2017, 16:24 UTC)TeddyPanda napisał(a):
(09.03.2017, 12:19 UTC)Kyokushin napisał(a): Są obejścia, ale działa to jak proteza.
https://www.youtube.com/watch?v=G2vj0WsJAH0

Bardzo dziękuję Smile

Podpinanie Hotasa do NMS to jak podłączanie kierownicy do GTA. Nie tego nowego - tego w 2d Smile

Oczywiście każdy gra jak chce, Kyoku wiem, że lubi usymulatorowić wszystko co się da, dla mnie jednak to jest tak totalna arkadówka, że nie mogę sobie nawet wyobrazić grania na joyu.
Na padzie, na kanapie przed telewizorem - jestem spełnionym graczem. 

@Kyoku - nie ma opcji jazdy z FPP, tylko z trzeciej osoby. I tak jest dość ciężko w wązowo-górach

Ja walczę ze spadkami FPSów. Było podobnie po wydaniu gry do wprowadzenia pierwszego patcha.
Mówię o zgrzytach, które mnie osobiście denerwują, czyli zjazdach z 60 do 30-45.
Mam nadzieję, że to załatają szybko.

A druga ciekawostka, która spowodowała u mnie rozdziawienie pyska ze zdziwienia, to to, że pojazdu można używać tylko na planecie z bazą. Trzeba wybudować hangar, z którego jest dostępny.
Można go przywołać z jakiejś odległości, jednak nie działa na innej planecie... 
Co? Czemu? Nie wiem... Nie rozumiem...
Odpowiedz
Ja po prostu mam przykręconego joya przy blacie, i chciałbym go wykorzystać, głupio się czuję grając w NMS na padzie w takiej sytuacji. Po prostu średnio lubię grę na padzie.

I tak w NMS gram w salonie na kanapie przez to (steam stream super działa)

Pytanie, czy można mieć kilka baz?
[Obrazek: Pic0g16.jpg]
Odpowiedz
(09.03.2017, 17:06 UTC)Kyokushin napisał(a): Ja po prostu mam przykręconego joya przy blacie, i chciałbym go wykorzystać, głupio się czuję grając w NMS na padzie w takiej sytuacji. Po prostu średnio lubię grę na padzie.

I tak w NMS gram w salonie na kanapie przez to (steam stream super działa)

Pytanie, czy można mieć kilka baz?

W "wanilli" nie, natomiat prostą edycją pliku konfiguracyjnego - można. Nie mogę znaleźć tego akurat, ale dzisiaj na reddicie czytałem dyskusję, w której człowiek budował "hangar" dla łazika na dowolnej planecie.

Ja spróbuję w wanilli to zrobić. Za bazę z zasobami powinien w takim razie posłużyć frachtowiec, można go przecież dowolnie rozbudować. A na planetach, które chcę dokładniej zwiedzić - postawię małą klitkę z WC i hangarem Smile

Przenoszenie bazy jest bardzo fajnie zrobione. Robi się to bez żadnych strat. Ponumerowane kontenery z zasobami odbudowują się od razu z tymi zasobami (po to są ponumerowane). Tak że przeniesienie bazy to dosłownie moment klikania gdzie postawić poprzednio zbudowane rzeczy. Zrobili to zaskakująco fajnie.
Odpowiedz
No tak, ale muszę poświęcić czas na ponowną budowę.

Ja tam mam dwupiętrową 4 rzędową farmę pieniędzy, nie chce mi się tego przeklikiwać za każdym razem gdy będę chciał pojeździć łazikiem.

Chyba czas kupić frachtowiec.
Odpowiedz
Co do samochodu - bardzo przypomina rocket league, jakby dodali taki tryb w kosmosie albo z botami na planetach (może nie identyczny ale mają możliwości) to byłoby niesamowite
Odpowiedz
(09.03.2017, 20:58 UTC)CYJAN3K napisał(a): Co do samochodu - bardzo przypomina rocket league, jakby dodali taki tryb w kosmosie albo z botami na planetach (może nie identyczny ale mają możliwości) to byłoby niesamowite

Namiastka wyścigów już jest - i to całkiem ciekawa:

[Obrazek: pathfinder-vehicles-screenshot-4.jpg]

Hone your driving skills by building your own race circuit on your home planet. Find the most interesting planet, create a time trial and challenge others to beat it.
Odpowiedz
Właśnie nieco nabałaganiliśmy... Jak można prosić o przeniesienie do dyskusji ogólnej:

http://thewingedhussars.com/showthread.p...6#pid62696

A ponieważ tu narzekałem na FPSy to sprecyzuję tylko, że poradziłem sobie z tym dopiero zjeżdżając 
z CIENIAMI i ODBICIAMI do MINIMUM. Gram w 1080p, proc. I7, karta GTX 970 i dysk SSD ale mam wrażenie, że to nie jest zależne od sprzętu. Pewnie jakiś bug - zaraz po wydaniu gry było coś podobnego.
Cieszę się jednak, że zadowoliłem moją chorobliwą wrażliwość na 60FPS...
Odpowiedz
Mam wrażenie, że następny dodatek to będzie kreator postaci, a w 2018, o ile gra się utrzyma, dadzą multiplayer.
Odpowiedz
Jeszcze własne zwierzątka Wink
Odpowiedz