Joystick na wypasie
Jedyną wadą tego Ravcore jest mała ilość HATów/przycisków na rączce. Prawdziwy HOTAS to nie będzie bo i tak będzie trzeba odrywać rękę od joya do obsługi niektórych funkcji.

Za to CH Products Fighterstick ma tyle HATów że chyba nic lepszego nie mogę znaleźć Tongue
Odpowiedz
To fakt fajny jest i taki po prostu prosty Wink

Swoją drogą liczę że Logitech wypuści godnego następcę G940. X56 cierpi praktycznie na to samo co G940, Logitech ma problem z kładzeniem przewodów w zabawkach tak żeby nie były narażone na obciążenia lub ciągłą pracę i zmęczenie mechaniczne co skutkuje na pierwszy rzut oka padaniem elektroniki bo kable całe a przyciski nie działają. Tylko że linki pękają w izolacji i tego nie widać. Pozostaje wymiana linek na nowe i wsadzenie w nylonowe lub stalowe oploty Wink
...intrygujący jak łechtaczka w miejscu pępka...

[Obrazek: image.php?u=46096&type=sigpic&dateline=1446680040]
Odpowiedz
Według mnie CH Products Fighterstick ma jeden poważny (przy najmniej z mojej strony) minus, wygląda jak produkt z lat 80-90 bardziej pasuje do Commodore czy Amigi. Ma tak prosty wygląd że aż za prosty Sad
Jak chcę latać czymś w roku 3302-03 to niech chociaż trochę przypomina coś z tego czasu, coś bardziej futurystycznego.
Odpowiedz
To jest niemalże kopia drążka z F16. Oczywiście F16 super nowy już nie jest...  Tongue

[Obrazek: stick.jpg]
Odpowiedz
A właśnie mi się podoba ich wygląd. Proste aż do przesady, co z połączeniu z precyzją i trwałością - daje to czego potrzebuje.
Nie lubię futuro-migających rzeczy, moim zdaniem w przyszłości ludzkość wróci do prostoty - bo jak będzie dalej podążać w stronę kiczu, to nie będzie przyszłości.... Wink
Odpowiedz
Może być trochę futurololo ale to co robi Saitek z x52, x55 oraz x56 to jest wieś gra tańczy i śpiewa xD
Odpowiedz
No cóż ja lubię taki styl bardziej futurystyczny, co prawda że trochę z świecidełkami przesadził Saitec. Jak na razie na jego korzyść dodatkowo przemawia że przypomina ten z Elity, nie wiem czy to Frontier się na nim wzorował czy w drugą stronę. Obawiam się jego jakości i awaryjności ale i tak wychodzi taniej niż CH Products gdzie za cały komplet (Joy + Throttle) to wydatek prawie 300€ na amazonie a w Polsce sam Joy na allegro po 600zł stoi a przepustnicy nawet nie ma.
Owszem Thrustmaster T.16000m pod tym wychodzi najtaniej ale tam dostaję 12 "bezużytecznych" przycisków.
Hm a może by tak spróbować na dwóch T.16000m latać, ma ktoś od nas doświadczenie pod tym względem i może się podzielić?
Odpowiedz
To już lepiej tego Ravcora za 250zł z allegro. Podobna czułość ale wygląda na solidniejszy. Mimo tego że t16000m jest w miarę dobry jak na cenę to i tak plastic fantastic. I przycisków trochę mało ;/
Odpowiedz
A ten Ravcore Javelin jest uniwersalny left right? Bo T.16000m to na pewno można przełożyć i używać lewą ręką.
Odpowiedz
(16.12.2016, 12:24 UTC)Xeonary napisał(a): Może być trochę futurololo ale to co robi Saitek z x52, x55 oraz x56 to jest wieś gra tańczy i śpiewa xD

No bez przesady X52 az tak odjechanego wygladu nie ma. X55 i X56 juz tak, ale ze np. ja mysle o nowym HOTAS glownie z mysla o ED i SC, to futurystyczny wyglad az tak mi nie przeszkadza, tym bardziej ze X56 wizualnie naprawde jest mocno zblizony do tego, co znajduje sie w kabinach pojazdow w ED. Inna sprawa, ze X56 to juz mocno nadwyrezony gorny limit mojej tolerancji na futurystyczny design, wolalbym cos bardziej stonowanego w stylu X52 Pro.
Odpowiedz